· articole
· intamplari

Dadaca, baby-sitter, bona

Autor: mamaluieric
data publicarii: 19.08.03


Trebuie sa ma intorc la servici si parca nu as da copilul la cresa.
Eu muncesc 8 ore, cine il ia de la gradinita?
Vreau sa ma distrez cateodata seara.
Cum sa aleg o bona?

10 lucruri pe care poti sa le ceri bonei:
 1. Comunicare, acces oricand in spatiul de ingrijire si relatari frecvente despre progresul copiilor.
 2. Ingrijirea cu dragoste, cu responsabilitate, stimularea si atentia sa duca la dezvoltarea independentei copilului tau.

 3. Un mediu inconjurator sigur si sanatos.
 4. Onestitate. Bonele ar trebui sa schimbe informatii despre probleme si accidente. Ar trebui sa plateasca taxe si sa respecte toate legile.
 5. Sa-ti accepte dorintele in materie de disciplina, folosirea centurii de siguranta/ scaunului de masina, privitul la televizor, mancare, fumat, mersul la toaleta etc.
 6. Anuntarea din timp a schimbarilor de orar sau cost.
 7. Suport pentru familie. Persoanele care au grija de copilul tau nu ar trebui sa fie critice la stilul de viata al familiei sau la valorile ei si nu ar trebui sa fie implicate in certurile familiei. Ele ar trebui sa-ti respecte apartenenta religioasa si nivelul cultural al tau.
 8. Sa te acccepte pe tine ca cea mai importanta persoana din viata copilului tau. Sugestiile ar trebui oferite fara critica.
 9. Asigurarea ca oricine care vine in contact cu copilul tau este de incredere si supravegheat incontinuu. Aceasta include prietenii si rudele educatorilor, alte persoane care ingrijesc casa, cei care va transporta si vizitatorii.
 10. Fara surprize. Nu ar trebui sa te anunte dintr-odata ca fiica adolescenta a ei va avea grija de copilul tau 3 dupa-amieze pe saptamana, si nici ca educatoarea preferata a copilului a disparut fara explicatii.
10 lucruri pe care bonele ar trebui sa le astepte de la tine:
 1. Comunicare deschisa. Ar trebui sa le explici clar dorintele tale si sa dai solutii la probleme, la schimbatul scutecelor acasa, asupra rutinelor, activitatilor si preferintelor copilului.
 2. Contract sau cel putin un acord care sa cuprinda termenii aranjamentului (salar, ore etc.) in scris.
 3. Onestitate si incredere. Arata-ti increderea punand intrebari si netragand concluzii imediate.
 4. Anunturi din timp: cu cel putin 4-6 saptamani inainte de a-i schimba copilului programul de educatie.
 5. Consistenta. Ridica-ti copilul la timp si respecta acordurile. Daca trebuie sa duci scutece, du-le inainte de a a vea ele nevoie.
 6. Copil sanatos. Stabileste de la inceput cand poti si cand nu, sa duci copilul bolnav.
 7. Sa platesti la timp. Familia ingrijitorului se bazeaza pe acest salar.
 8. Respecta bona ca pe o profesionista. A avea grija de copil cu profesionalism a fost alegerea ei. Da valoare bonei pentru ca ea este o persoana importanta in viata copilului tau.
 9. Sa-ti intelegi si sa-i susti sentimentele copilului tau si dupa ce bona pleaca. Un copil care petrece ore intregi cu o bona ar trebui sa iubeasca persoana respectiva, ceea ce nu ar trebui sa diminueze sentimentele pentru tine.
 10. Fara surprize. Ingrijitorilor nu le plac mai mult decat parintilor. Ingrijitorii nu ar trebui sa deduca perioadele de schimbare ale copilului tau si intentiile tale.
Alegere potrivita!

.

"Dadaca, baby-sitter, bona" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
:-)))... in cazul in care mai aveti nevoie de informatii suplimentare legate de subiect, consultati si acest link: :-)) http://parinti.com/modules.php?name=News&file=article&sid=209&mode=&order=0&thold=0
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de mamaluieric

Evaluare
scor mediu 3.85
voturi 14


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent