· articole
· intamplari

De ce copilul vrea sa asculte aceeasi poveste0-9/p75x225/11205108_832757596761316_1580400719674521888_n.jpg?oh=ec1810cf27e5b48dc7f6e57b18875bdc&oe=5597787A"/>
Copilul vrea să asculte aceeaşi poveste chiar dacă tu îl îmbii cu noi aventuri captivante şi eroi extraordinari? Descoperă ce înseamnă această preferinţă a copilului tău!

“Mami/ tati, mai citeşte-mi o dată povestea!” Iată o cerere care este absolut normală pentru o anumită etapă din dezvoltarea copilului. Poate deja eşti la a treia citire a “Motanului încălţat” sau “Micul print” nu mai are secrete pentru tine şi ai dori să treci la o altă poveste… Dar nu ai scăpare: chiar dacă faci asta, o să vă mai întoarceţi câteva săptămâni la povestea deja ştiută până când copilul tău o va învăţa pe de rost şi va ajunge să te corecteze (acest lucru se aplică şi desenelor animate preferate, pe care le revede de nenumărate, deşi le cunoaşte replicile.)

Ce înseamnă nevoia de a asculta aceeaşi poveste
“Copiilor le place sentimentul de putere pe care îl au atunci când ştiu ce se află scris pe pagina cărţii şi, deoarece nu pot să citească, nu le rămâne decât să înveţe pe de rost ceea ce este scris. Pentru acest lucru este nevoie să li se repete povestea”, explică Elaine McEwan-Adkins, consultant educaţional, citată de BabyCenter.com

Copilul alege în funcţie de propriile preferinţe cartea/ povestea pe care vrea să o “înveţe” şi citirea/ recitirea vor cădea în sarcina ta. Cu timpul va ajunge să o cunoască atât de bine încât te va corecta, nu te va lăsa să sari peste paragrafe sau replici. Nici nu intră în discuţie să o scurtezi sau să faci un rezumat!

Prin urmare, dragi părinţi, ţinând cont că, la un moment dat, va deveni o treabă plictisitoare să citiţi seară de seară aceeaşi poveste, alegeţi cu atenţie lecturile. Ideal ar fi să fie poveste care vă place şi vouă… dacă tot va trebui să o spuneţi seri bune la rând de acum încolo!

Foto: Guliver/ Thinkstock
Adaptare dupa BabyCenter.com
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent