· articole
· intamplari

De ce e bine sa-l dai pe bebe la inotCopilul este familiarizat cu apa inca din burtica mamei. In plus, apa e benefica si femeilor insarcinate, fiind indicate inclusive in timpul travaliului. Ca o urmare naturala, primul sport recomandat pentru bebe este unul acvatic: inotul. Este considerat de multi cel mai complex sport si il poate practica fara probleme chiar cu mult timp inainte sa invete sa mearga!

In Romania exista bazine special pentru copii, unde acestia pot invata sa inoate chiar si dupa cateva luni de viata.

Insa, inainte sa-l duci pe bebe la inot cere acordul medicului pediatru!

Numai avantaje
Un bebe de 4-5 luni nu poate face nimic de unul singur. Nici macar sa mearga. Si totusi in apa…se descurca de minune! Este singura activitate in care bebelusii sunt total independent – chiar daca e necesar sa-I supravegheze cineva indeaproape. Iata de ce e avantajos sa-ti duci copilul la inot cand e inca foarte mic:

  • Apa ii sustine greutatea, iar el isi poate misca mainile si picioarele in voie
  • Are un reflex de scufundare care se mentine doar in primele 15 luni de viata (aproximativ); asta inseamna ca, instinctive, nu va inghiti apa; un copil mai mare trebuie invatat cum sa respire la lectiile de inot.

Precautii
Cand il duci pe bebe sa inoate:

  • Trebuie sa fie perfect sanatos – daca e racit sau are orice alta problema, asteapta sa se vindece si abia apoi gandeste-te la balaceala;
  • Daca observe ca incepe sa tremure in piscina, scoate-l din apa, sterge-l bine cu un prosop si tine-l la caldura – apa din piscinele pentru copii trebuie sa aiba in jur de 30 grade C.
  • Nu trebuie sa stea in apa mai mult de 30 de minute – timpul petrecut in piscine va fi marit treptat.
  • Joaca-te cu el in apa, tine-l aproape de corpul tau s mentine permanent contactul visual – il vei ajuta sa fie increzator!

Important!
Sportul practicat trebuie sa fie pe placul celui mic. Daca trece timpul si manifesta aversiune fata de activitatea respective, nu e cazul sa-l fortati.
Sportul este indicat si copiilor cu problem de integrare sau deficit de atentie, intrucat ii face mai increzatori in propriile forte

.

"De ce e bine sa-l dai pe bebe la inot" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.6
voturi 10


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent