· articole
· intamplari

De ce este nevoie sa ne spalam pe dinti? (Experiment)0-9/12107713_898350106868731_4451880681008289783_n.jpg?oh=c6a1ca8e42546ef47bddf2f4a9aba421&oe=5684B933"/>
Cu siguranță, i-ai explicat deja copilului cât de important este să ne spălăm pe dinți. Cu toate acestea, se mai întâmplă să fie nevoie să-i reamintești că trebuie să se spele pe dinți, iar el să nu arate niciun interes pentru această îndeletnicire.

În această situație, poți apela la o grămadă de „trucuri”: să-i cumperi o periuță de dinți cu personajul lui preferat, să-l recompensezi, să stabilești un ritual atrăgător al spălatului pe dinți, să fii un bun exemplu pentru el etc.

Dar, un experiment, va avea un efect neașteptat (vorbesc din proprie experiență). Prin experimentul pe care ți-l propun în continuare, copilul vede „pe viu” cum sunt atacați dinții lui, cum rămâne murdăria pe ei, cum îi înnegrește și cât de bine se curăță cu periuța și pasta de dinți – prin urmare cât este de important să ne spălăm pe dinți!

De ce este nevoie să ne spălam pe dinți. Desfășurare experiment
Ai nevoie de un ou fiert, de un suc colorat (cât mai închis la culoare), de o periuță și de pastă de dinți. Spune-i copilului să așeze oul fiert în recipientul cu suc și să-l lase acolo de seara până dimineața. Roagă-l să-și imagineze că oul acela reprezintă dințișorii lui. Când îl va scoate, oul va fi pătat și, prin spălare cu periuță și pastă de dinți, se va albi la loc.

În acest fel, micuțul tău înțelege cât este de important spălatul pe dinți, câtă mizerie rămâne pe dinți de seara până dimineața dacă uită să se spele și câți microbi se pot aduna pe dințișorii lui dacă un sigur spălat este sărit!

Foto: Adina Gruia
Editor: Adina Gruia.
"De ce este nevoie sa ne spalam pe dinti? (Experiment)" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent