· articole
· intamplari

De ce, mami, de ce-mi faci asta? Stop intepaturilor!
Fetiță, 2 anișori.

Diagnostic: diabet zaharat insulin dependent

“Schimbarea din viața noastră a început când fiica mea avea doar 2 anișori. În urma unei răceli banale starea ei s-a înrăutățit atât de tare încât a ajuns luată de SMURD și internată la terapie intensivă.

Nu am cuvinte să pot descrie când mi-am văzut copilul întubat și cu diagnosticul de diabet zaharat insulino dependent, pe moment nu am înțeles despre ce era vorba. După 3 zile de comă am ajuns la clinica de pediatrie unde am stat internate aproape 40 de zile. Pe lângă faptul că am fost pusă în fața faptului implinit cu replica “Asta e, cu asta va trăi”, nu am primit alte explicații sau îndrumări din partea cadrelor medicale.
Nu cred că își poate imagina cineva privirea copilului meu întrebând “De ce, mami, de ce-mi faci asta”. Durerea pe care am simțit-o când am înțepat-o în degetele ei firave pentru prima oară… Au trecut aproape 5 ani de atunci, 5 ani grei, plini de teamă. Mi-e teamă să dorm, o înțep în jur de 15 ori pe zi plus injecțiile cu insulina fără de care nu poate trăi.

Noaptea mă trezesc din 2 în 2 ore, mă uit dacă respiră, îi fac glicemia, o notez, și în funcție de cât are, urmează să-i fac o corecție, să-i dau apă cu zahăr, să aproximez neajunsurile pe care le avem pe lângă faptul că testele nu ne ajung deloc.

Fiica mea este dependentă de mine, simptomele nu sunt mereu aceleași și nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă cu ea fără să îi fac o glicemie și de multe ori aparatul are erori – încă un test care se pierde și trebuie refăcut.

Fetița mea nu își dă seama când îi este rău, fetița mea nu știe să-și facă singură glicemia, insulina nici atât și nici nu aș lăsa-o singură – este substanță letală!

Trimit zilnic mesaje pe rețelele de socializare pentru a cerși pur și simplu ajutor, de ce? Pentru că nu mă descurc, pentru că testele sunt prea puține, nu ne ajung și pentru că acești copii au nevoie de un regim special de alimentație și multe altele. Acești copii au dreptul la viață…”

Cum poți ajuta copiii cu diabet tip 1 din România
În Romania sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 și sunt nevoiți să ducă un mod de viață care le afecteaza copilăria.

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice dorește prin campania „Act Today To Change Tomorrow” (http://www.changetomorrow.ro/) să achiziționeze sisteme de monitorizare continuă a glicemiei fără înțepături pentru cât mai mulți copii, sisteme care să informeze la orice moment, copilul, familia acestuia, și medicul de starea glicemiei.

Și totul fără înțepături și cu mult mai puțină durere pentru a le reda o copilărie normală!

Doar cu ajutorul tău putem realiza acest lucru! Poți reda echilibrul unui copil cu diabet tip 1 donând orice sumă dispui prin intermediul site-ului http://www.changetomorrow.ro/ sau 2 EURO prin SMS la 8837 cu textul „Diabet”.

Îți mulțumim!

.

"De ce, mami, de ce-mi faci asta? Stop intepaturilor!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent