· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: De ce medicii recomandă o cura de probiotice şi prebiotice la inceput de toamna

Bolile copilăriei sunt un rău necesar, pentru că învață sistemul imunitar al copilului cum să lupte cu boala și îi creează acestuia o bancă de anticorpi pentru toată viața. Dar asta nu înseamnă că bolile grave sau complicațiile lor pot fi considerate firești.

Pentru a ne proteja copilul de aceste îmbolnăviri serioase avem la îndemână soluții simple și dovedite științific. Una dintre acestea este creșterea apărării naturale a organismului prin reechilibrarea florei intestinale.

Acum este momentul să începeți o cură cu probiotice și prebiotice. Iată cum acționează acestea pentru sănătatea copiilor.

Citeşte şi Drojdia de bere, o minune pentru sănătate şi frumuseţe

Intestinul conține 60%-70% din celulele imunitare ale organismului. De aceea, flora intestinală exercită un efect de barieră care limitează pătrunderea și înmulțirea agenților patogeni. Un studiu, în care au fost incluși 135 de copii preșcolari și școlari, demonstrează că o floră intestinală reechilibrată, prin administrarea de probiotice și prebiotice, ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii și a celor gastrointestinale.

Citeşte şi Cum să opreşti răceala de la primele semne ale declanşării ei

Studiul, coordonat de Mario Cazzola, a fost prezentat în cadrul Congresului ORL al European Respiratory Society (2010). În cadrul studiului, copiii au fost împărțiți în 2 grupuri: unii au primit un placebo, iar celorlalți li s-a administrat zilnic un pliculeț ce conținea o combinație unică de: probiotice de la Institutul Rosell, prebiotice (fructo-oligozaharide din sfeclă de zahăr) și vitamina C.

Află cu ce boli se confruntă copiii la început de toamnă şi cum poţi fi preveni cu probioticele pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent