· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: De ce ne place asa mult sa ne sarutam

Ne plac să ne sărutăm pentru că e un semn de afecţiune, pentru că are un rol în intimitatea de cuplu, pentru că… Bine, dar dacă punem întrebarea de ce? într-un sens evolutiv, cu înţelesul ce sens are acest comportament din punct de vedere biologic?, care ar fi răspunsul?

Citeşte şi Aşa se sărută perfect! Metoda demonstrată ştiinţific VIDEO

Sărutul semnifică afecţiune, împăcare, respect, umilinţă şi supunere, dorinţă.

sunt multe înţelesurile acestui act, în locuri, vremuri şi împrejurări diferite, dar să rămânem la cel mai mediatizat fel de sărut – sărutul pe buze, asociat cu romantismul şi atracţia erotică, de la un pupic scurt şi discret până la acel sărut pasional cu care încheiau multe filme de dragoste hollywoodiene şi care l-a făcut faimos şi adulat pe Rudolph Valentino

Deşi nimic nu pare mai obişnuit decât sărutul - cel puţin în societatea de tip occidental -, de fapt el este un comportament destul de misterios în ceea ce priveşte originile şi rolul său şi nu se ştie dacă este un comportament instinctiv sau unul învăţat.

Citeşte şi Beneficii surprinzătoare ale sărutului, la care nu te-ai fi aşteptat

În explicarea rădăcinilor acestui obicei, se confruntă două şcoli de gândire. Una consideră sărutul un comportament instinctiv, o pornire intuitivă, care s-a răspândit datorită faptului că oferă senzaţii plăcute şi, poate, şi datorită faptului că ar avea unele roluri în alegerea partenerului de împerechere.

Continuarea articolului pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent