· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

De ce se numeste Raluca

Uneori cind imi strig fiica, ochii mintii mele vad o fractiune de secunda, ca un abur, o imagine de demult. Ea nu se nascuse inca, mai erau citeva saptamini pina aveam sa-i vad prima data ochii atnci cind s-a intimplat.

Dar mai intii ... Noi doua am avut de la inceput o relatie speciala. De la inceput, inca de cind era cit un simburas ascunsa la sinul meu, am stiut ca este posibil sa n-o cunosc, sa nu-i vad niciodata chipul dar nu m-am speriat. Era un risc numai, undeva in adincul fiintei mele stiam ca va fi bine. La primul ecograf doctorita mi-a spus :"Felicitari, sunteti mamica. Tratamentul a reusit." Singura problema era ca ... nu facusem nici un tratament de fertilizare. Mirarea doctorilor a continuat pentru ca aveam ambele trompe uterine astupate cu cheaguri mai mari de 6 cm. Teoretic, nu exista nici o posibilitate sa ramin insarcinata. Apoi la 3 luni a aparut iminenta la avort, RH-ul negativ....Aveam si un istoric la cardiologie asa ca prognosticul medicilor era rezervat.

Din clipa aceea am stiut ca numai EU pot lupta si pot reusi, ca eu eram singura ei sansa de a trai si nu mai puteam sa pierd. Atunci, la inceputuri, copilul meu nu ma avea decit pe mine si nu se putea sa dau inapoi. A fost o lupta dura, cu analize saptaminale, cu ore de stat pe la doctori... De la 5 luni am stat numai in pat, in luna a 9-a uitasem sa merg. Dar, nu m-am descurajat nici o clipa. Stiam ca eu sunt singura ei cale spre viata.

TREBUIA sa reusesc.

La fiecare ecografie, copilul meu era pe rind baiat si apoi fata. Asa ca in scrisoarea pe care i-am scris-o inainte de a pleca la spital pentru cezariana, am sris :"Copilul meu". Nu stiam daca va fi fata sau baiat, asa ca trebuia sa fim pregatiti cu doua nume. Chiar daca era sa nu ma intorc acasa si daca avea sa dispar dindu-i viata, voiam sa stiu cum se va numi copilul meu.

Asta ere o problema pentru mine si pentru sotul meu. Nici un nume de fata nu era ...al ei. Cautasem carti cu nume... incercasem cam totul, dar ...

Intr-o noapte, in una din tot mai rarele mele ore de somn am visat ca mergeam cu masina in concediu la mare si eram in fata linga sotul meu. In vis, la un moment dat sotul meu intoarce capul si striga :"Raluca, fii cuminte tata!" Am intors capul si am vazul ca o zgitie de fata cu ochi mari negri ca ai mei si cu parul cret filfiind, sarea pe bancheta.

L-am trezit imediat pe sotul meu si i-am spus :"Am vazut-o!E fata si o va chema Raluca." Sotul meu a deschis ochii si a spus:"Raluca? Nu ne gindisem la numele asta. Bine ca ai vazut-o."

Peste citeva saptamini se nastea Raluca. Asa cum ne asteptasem, am avut un stop cardio-respirator inca inainte cu citeva clipe ca Raluca sa se nasca.

Ceva m-a tras inapoi si stiu ca a fost fiica mea care mi-a intins mina. Peste numai citeva ore aveam sa-i vad ochii ca doi carbuni imensi arzind in semiumbra de la terapie instensiva.

E fata mea din vis si nu e nimic mai bun sau mai frumos in viata mea decit ea. Si ma bucur ca relatia noastra speciala continua... dar despre asta altadata.

alicadu
publicat la 15.11.2004 (6576 citiri)