· articole
· intamplari

De ce trebuie ca muzica sa faca parte din viata copiluluijpg?oh=b58bf77d9ccc4f3ecc21f7948c57db9d&oe=57CCD6EE&__gda__=1477432023_003005a0675a342b6878d457c0b57995"/>
Muzica face parte în mod natural din viața celor mici. Copilul tău îi cântă ursulețului de pluș, își cântă lui însuși când se joacă (cântecele de la grădi sau pe care le inventează), bate din picioare în ritmul muzicii, dansează, te ascultă - chiar dacă nu ești o cântăreață prea bună.

Dar te-ai gândit vreodată că muzica nu este doar o formă de distracție, ci are o importanță foarte mare asupra dezvoltării copilului (printre numeroasele studii și lucrări dedicate specialiștilor acestei teme, amintesc "The Mozart Effect for Children" în care muzicologul american Don Campbell explică beneficiile muzicii pentru creier și sustine că muzica lui Mozart este cel mai bun stimulent pentru crearea de noi conexiuni neuronale).

· 3 solutii ca sa-i dezvolti istetimea

Încearcă să cânți împreună cu micuțul tău în mașină, în excursii și nu te speria dacă nu stii prea multe cântece. Poti compune tu însăți o melodie pe versuri proprii, inspirându-te din experiențe trăite alături de copil sau din ceea ce ai de gând să faci cu piticul tau. Să nu te miri dacă vei observa că el te va imita și va deveni un compozitor "de invidiat". În plus, în felul acesta îl ajuți să-și dezvolte imaginația, memoria și limbajul.

De asemenea, muzica este un element important în formarea a ceea ce experții numesc "un mediu senzorial bogat." Acest lucru înseamnă expunerea copiilor la o mare varietate de gusturi, mirosuri, texturi, culori și sunete – adică un mediu bogat în stimuli, care ajută la crearea de conexiuni neuronale. Aceste conexiuni neuronale vor ajuta copiii în aproape toate domeniile de școală, inclusiv la matematică (iată de unde vine legătura muzică - matematică)!

· 3 cantece pentru copii de gradinita

Chiar și simpla ascultare a muzicii ajută la formarea acestor conexiuni, dar și mai bine este ca cel mic să fie implicat la activități muzicale.

Autor: Adina Brânciulescu, Foto: www.pixabay.com

.
"De ce trebuie ca muzica sa faca parte din viata copilului " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent