· articole
· intamplari

Depresia la copii. Simptomele unei afectiuni care nu ocoleste intotdeauna copilariajpg?oh=8ef2ba7821088bc18541db03118ffc24&oe=57318BB3&__gda__=1459701359_abf19579004337f9c27e6b4e6606d3b9"/>
Depresia la copii? Pot fi copiii în depresia? Deși ți se pare neobișnuit acest subiect și consideri că nu ar avea motive pentru a intra în depresie, problema (ca și stresul, de altfel) poate afecta până și copiii. Iată că frumoasa vârstă a copilăriei nu-ți apără micuțul de o problemă considerată, până recent, exclusiv a adulților.

Când copilul este trist, nu înseamnă că este în depresie. Stările copilului sunt schimbătoare, atât la adulți, cât și la copii, și micuțul tău poate să traverseze o perioadă în care este mai trist și melancolic sau tristețea lui are un motiv întemeiat (caz în care e bine să afli care este motivul).

Simptomele depresiei sunt multiple și, dacă le vezi manifestându-se o perioadă mai îndelungată (și când spun acest lucru mă refer la câteva săptămâni), nu ezita să ceri ajutor de specialitate. Nu ezita să discuți și cu învățătoarea lui pentru a afla care este comportamentul lui la școală.

Activitatile scolare pot deveni o sursa de stres?

Cum recunoști depresia la copii
Depresia la copii ia diverse forme, așa că mai jos găsești manifestările care te pot face să te gândești la această afecțiune. Ele schițează un tablou general, iar copilul poate să aibă doar o parte din aceste simptome, dar dacă starea lui generală este proastă și de durată, înseamnă că te confrunți cu o problemă pentru care trebuie să ceri ajutor.

Anxietatea copilului si adolescentului

• Este trist, plânge des, nu se joacă nu pare să se distreze sau să fie bucurat de ceva.
• Poate să fie nervos, iritat, neîncrezător, cu stări schimbătoare.
• Nu se înțelege cu alți copii, cu membrii familei, refuză să socializeze.
• Lipsă de concentrare, apatie, lipsă de interes, este pesimist, se simte neajutorat.
• Îi scad rezultatele la școală
• Are sentimente de vinovăție, stimă de sine scăzută.
• Se plânge des de probleme fizice - dureri de cap, de stomac.
• Are tulburări de somn și refuză să mănânce.

Editor: Adina Gruia
Foto: www.pixabay.com
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent