· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Descopera care sunt bolile greu de diagnosticat

Anumite boli sunt foarte greu de identificat chiar şi pentru medici. CNN publică o listă a afecţiunilor care sunt descoperite de doctori după mai multe investigaţii şi după un timp îndelungat.

Citeşte şi
net/boli-pe-care-le-poti-face-mai-devreme-decat-crezi_144045.html">Boli pe care le poţi face mai devreme decât crezi

1. Sindromul colonului iritabil. Sindromul colonului iritabil este o boală cronică ce afectează intestinul gros şi cauzează dureri abdominale, crampe, diaree şi/sau constipaţie.

2. Boala celiacă. Boala celiacă este o afecţiune a sistemului imun, declanşată de ingestia glutenului alimentar, în care apar leziuni la nivelul intestinului subţire. În medie, este nevoie de la şase până la 10 ani pentru ca boala să fie diagnosticată corect. Cei care suferă de boala celiacă au probleme digestive atunci când consumă alimente ce conţin gluten (cum ar fi grâu, orz, secară), jumătate dintre persoanele diagnosticate cu această boală experimentând diareea şi pierderea în greutate.

Citeşte şi BOLILE care apar din cauza gândurilor negative

3. Fibromialgia. Fibromialgia este o boală cronică ce se caracterizează prin dureri ale muşchilor şi ale ţesutului moale, dar care implică simptome ce nu pot explicate din punct de vedere medical. Atunci cândmedicii nu găsesc o cauză pentru durerile şi oboseala pacientului, îl diagnostichează pe acesta cu fibromialgie. Dacă merg la reumatolog, pacienţii sunt diagnosticaţi cu fibromialgie, dar dacă merg la gastroenterolog sunt diagnosticaţi cu sindromul colonului iritabil, susţine doctorul Eugene Shapiro, director adjunct al Programului de medicină de investigaţie la Universitatea Yale.

Mai multe boli care sunt greu de diagnosticat pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent