· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Descopera cum iti dezaburesti rapid masina

Vremea umedă şi rece duce la aburirea geamurilor, sau chiar la îngheţarea lor. Iată şapte trucuri care te pot ajuta să eviţi aceste fenomene, sau să le înlături rapid.

Pe timpul iernii, umiditatea aerului exterior scade, la fel şi temperatura. Prin contrast, aerul din interiorul maşinii este umed din cauza respiraţiei pasagerilor, dar şi mai cald, astfel încât atunci când intră în contact cu geamurile reci, apa din aer se condensează şi abureşte geamurile.


Dacă geamurile ţi se aburesc des, e posibil să faci greşit anumite lucruri, cum ar fi să laşi sistemul de ventilare al maşinii pe recirculare, sau să umbli cu acest sistem plin de mizerie. Evident, dacă ai nevoie urgent să vezi prin geamurile aburite, cel mai uşor este să deschizi toate geamurile, pentru a lăsa aerul mai uscat şi rece de afară să egalizeze lucrurile. Dar nu vei putea rula aşa la nesfârşit, nu?
Nu prea-ţi vine să deschizi geamurile pe vremea asta, nu?

Citeşte şi Cât costă şi cum funcţionează gadgetul care îţi face maşina INVIZIBILĂ în faţa aparatului radar VIDEO

Iată câteva trucuri care îţi vor păstra geamurile dezaburite şi dezgheţate pe timpul iernii fără a-ţi afecta confortul:

1. Curăţă cu atenţie sistemul de ventilare al maşinii.
Curăţă frunzele moarte şi noroiul strâns sub capotă sau la baza ei, peste gurile de aerisire. De asemenea, foloseşte un spray de curăţare şi pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. Dacă ai filtru de polen, e bine să îl înlocuieşti cu regularitate, mai ales din cauza poluării masive de la noi. Un sistem de ventilare curat este de esenţă pentru dezaburirea rapidă a geamurilor.

Citeşte şi Mit SPULBERAT: Ce fac GREŞIT toţi şoferii pe timp de ger

2. Porneşte la drum cu zece minute mai devreme
Pare ciudat, dar aceasta are legătură în primul rând cu dezaburirea şi dezgheţarea geamurilor. Câteva minute sunt de ajuns pentru a asigura o vizibilitate foarte bună din maşina ta.

Primul gest după pornirea motorului trebuie să fie acţionarea butoanelor de încălzire a lunetei şi oglinzilor retrovizoare (după caz), precum şi comutarea sistemului de ventilaţie pe dezaburire. Ai răbdare ca geamurile să fie dezaburite complet înainte de a porni la drum. Atenţie însă, nu exagera cu încălzirea maşinii: motorul se va încălzi mai bine în mers, decât dacă-l vei lăsa să meargă la ralanti.

Mai multe sfaturi pentru a dezaburi maşina repede pe timp de iarnă pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent