· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Descopera lucrurile care ascund cele mai multe bacterii

Este cunoscut faptul că spitalele sunt medii propice dezvoltării bacteriilor, iar obiectele din aceste clădiri pot ascunde deseori microorganisme periculoase, care duc la infecţii grave. Un studiu recent a arătat pericolul neştiut din spatele unui banal buton de lift din spital.

Trei medici au realizat un studiu pentru a compara bacteriile din 96 de toalete şi de pe 120 de butoane de lift din trei spitale din Toronto, Canada.

Citeşte şi
romaniatv.net/spalatul-hainelor-la-temperaturi-de-40-de-grade-va-poate-imbolnavi-iata-cum-si-de-ce_169654.html">Spălatul hainelor la temperaturi de 40 de grade vă poate îmbolnăvi. Iată cum şi de ce

Ei au preluat mostre de pe aceste butoane şi de pe vasele de toaletă, iar un tehnician le-a analizat apoi în laborator, fără să ştie de unde proveneau, potrivit descopera.ro.

Concluzia este surprinzătoare: butoanele de lift erau mai murdare decât vasele de toaletă, având bacterii în proporţie de 63%, comparativ cu doar 43%.

Pericolul din APA SFINŢITĂ de la biserică. Riscurile sunt enorme dacă este consumată

Vestea bună este că bacteriile descoperite aici nu erau foarte periculoase, însă faptul că foarte multe persoane ating aceste butoane creşte riscul unei contaminării.

CITEŞTE : De ce să nu foloseşti NICIODATĂ uscătoarele de mâini din toaletele publice

Interesant este că studiul a mai demonstră că există în spital obiecte chiar mai murdare decât butoanele de lift: tastaturile de calculator şi aparatele cu ultrasunete.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent