· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Descoperire incredibilă: Un ingredient din pasta de dinţi poate duce la cancer

Un ingredient din pasta de dinţi Colgate Total a fost asociat cu dereglările hormonale şi riscul de apariţie a unor tipuri de cancer, în urma unor teste şi studii realizate pe animale. Este vorba despre tricosan.

Citeşte şi
net/pasta-de-dinti-facuta-in-casa-iata-o-reteta-simpla-pe-care-trebuie-sa-o-incerci_153556.html"> PASTĂ DE DINŢI făcută în casă. Iată o reţetă simplă pe caretrebuie să o încerci

În schimb, compania ce deține Colgate Total insistă că tricosan, care este folosit pentru a preveni gingivita, nu este periculos deoarece pasta de dinti a fost aprobată, în 1997, de Agenția pentru Alimente și Medicamente (FDA-Food and Drug Administration).

Aşa îţi albeşti dinţii fără bani

Analizele toxicologice folosite de FDA pentru a aproba pasta de dinți au fost făcute publice anul acesta în urma unui proces și au arătat faptul că agenția s-a bazat doar pe testele făcute de companie pentru a lua această decizie. În raportul de 35 de pagini apare faptul că FDA era îngrijorată că triclosan ar putea crește riscul de cancer, dar Colgate a susținut că substanța e periculoasă doar în doze mari.

Clătirea pe dinţi cu ulei: La ce foloseşte şi cum te ajută să ai dinţi mai sănătoşi

Între timp, au apărut din ce în ce mai multe studii, care au indicat faptul că există într-adevăr motive de îngrijorare cum ar fi nașteri premature și oase subdezvoltate la animale.

“Proaspătul document făcut public cât și noile cercetări făcute pe triclosan ridică întrebări asupra deciziei agenției de a aproba Pasta Total acum 17 ani”, au declarat oameni de știință pentru Bloomberg.

Află mai multe detalii despre acest subiect pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent