· articole
· intamplari

Desen și cifre. Primii pași în matematicã
Descoperiți împreunã texturi noi, cifre, numãrați, observați ce urme lasã diversele materiale atunci când puneți o coalã de hârtie deasupra și colorați ușor peste ele.Ai nevoie de:
1 marker negru
10 bucãți de hârtie
mai multe obiecte plate, cu texturi diferite (de exemplu diferite monede, tapet cu model)
foarfecã
creioane colorate

Cum se desfãșoarã activitatea

1. Deseneazã cu markerul conturul cifrelor de la 1 la 10 pe bucãțile de hârtie (lasã-l apoi sã coloreze cifrele în interior).

2. Aratã-i copilului cum poți obține o un model interesant punând o bucatã de foaie peste un obiect cu o anumitã texturã și colorând apoi deasupra.

3. Lasã-l sã lucreze, având la îndemânã multe creioane colorate și diverse texturi. Va lucra cu fiecare cifrã pe rând, în modul urmãtor: va folosi atâtea obiecte câte îi indicã cifra aleasã. Astfel, în interiorul cifrei doi va evidenþia de douã ori modelul pe care îl lasã o monedã, pentru cifra cinci va evidenþia de cinci ori modelul pe care îl lasã bucãțelele de tapet etc.

4. Ajutã-l la primele încercãri. Aratã-i cum sã aºeze foaia peste obiect și sã o fixeze, cum sã ținã creionul ușor înclinat și sã nu apese prea tare.

Exercițiul este ușor, amuzant și, în același timp, o utilã lecție de matematicã, deoarece îi ajutã pe copiii mici sã facã legãtura între numãrul de obiecte și cifra (semnul) care îl reprezintã.

Foto: www.pixabay.com, Sursã activitate: Education.com, Traducere: Adina Gruia.

"Desen și cifre. Primii pași în matematicã" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent