· articole
· intamplari

Desen și cifre. Primii pași în matematică
Descoperiți împreună texturi noi, cifre, numărați, observați ce urme lasă diversele materiale atunci când puneți o coală de hârtie deasupra și colorați ușor peste ele.Ai nevoie de:
1 marker negru
10 bucăți de hârtie
mai multe obiecte plate, cu texturi diferite (de exemplu diferite monede, tapet cu model)
foarfecă
creioane colorate

Cum se desfășoară activitatea

1. Desenează cu markerul conturul cifrelor de la 1 la 10 pe bucățile de hârtie (lasă-l apoi să coloreze cifrele în interior).

2. Arată-i copilului cum poți obține o un model interesant punând o bucată de foaie peste un obiect cu o anumită textură și colorând apoi deasupra.

3. Lasă-l să lucreze, având la îndemână multe creioane colorate și diverse texturi. Va lucra cu fiecare cifră pe rând, în modul următor: va folosi atâtea obiecte câte îi indică cifra aleasă. Astfel, în interiorul cifrei doi va evidenția de două ori modelul pe care îl lasă o monedă, pentru cifra cinci va evidenția de cinci ori modelul pe care îl lasă bucățelele de tapet etc.

4. Ajută-l la primele încercări. Arată-i cum să așeze foaia peste obiect și să o fixeze, cum să țină creionul ușor înclinat și să nu apese prea tare.

Exercițiul este ușor, amuzant și, în același timp, o utilă lecție de matematică, deoarece îi ajută pe copiii mici să facă legătura între numărul de obiecte și cifra (semnul) care îl reprezintă.

Foto: www.pixabay.com, Sursă activitate: Education.com, Traducere: Adina Gruia.

"Desen și cifre. Primii pași în matematică" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent