· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: De vineri, inca zece zile pana la Testele Nationale

Pe 8 iunie, elevi de clasa a VIII-a au terminat scoala si au o pauza de zece zile pana la inceperea Testelor nationale. La aceste examene s-au inscris 228.429 de absolventi de gimnaziu. Conform Ministerului Educatiei, lucrarile acestora vor fi corectate in 192 centre de evaluare.Examenul national care va incepe pe 18 iunie are trei probe obligatorii: limba si literatura romana, matematica, si istoria romanilor sau geografia Romaniei (fiecare candidat trebuie sa opteze pentru una dintre ultimele doua discipline).

Cei care au absolvit cursurile clasei a VIII-a la o unitate scolara cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine si o proba de limba materna. Pentru aceasta proba s-au inscris 12.299 elevi.

Prima proba a Testelor nationale - limba si literatura romana - se va desfasura luni, 18 iunie 2006. A doua zi, elevii care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba de limba materna.

In zilele urmatoare, respectiv 20 si 21 iunie, sunt programate probele scrise la matematica, respectiv istorie sau geografie.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc in data de 24 iunie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, iar rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25 - 27 iunie. Rezultatele finale vor afisate in data de 28 iunie 2006.

Testele nationale se organizeaza in vederea realizarii selectiei si repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a in clasa a IX-a a ciclului inferior al liceului sau a scolii de arte si meserii. Admiterea in clasa a IX-a se face in baza mediei la testele nationale, cu o pondere de 50%, si media de absolvire a claselor a V-VIII, cu o pondere de 50%.

Se pot prezenta la testele nationale atat persoanele care au promovat clasa a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cat si cele din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de varsta candidatului. Pentru acest examen nu exista si o sesiune de toamna.Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: De vineri, inca zece zile pana la Testele Nationale" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent