· articole
· intamplari

Dezvoltarea copilului în primul an de viaţă

Primul an al vieţii copilului tău poate părea un moment miraculos.

Acesta este momentul în care el va dezvolta abilităţi de bază, cum ar fi răspunsul la reperele vizuale şi sonore, răsturnarea, tararea şi chiar mersul pe jos. Urmărirea dezvoltării copilului tău nu este doar o obligaţie de părinte, ci te poate ajuta să identifici rapid orice dificultăţi de dezvoltare, şi să oferi copilului sprijinul de care are nevoie.Dacă eşti preocupată de dezvoltarea copilului tău, există ocazii când ar fi potrivit să consulţi medicul pediatru. Totuşi, reţine că fiecare copil este diferit şi se va dezvolta în propriul ritm.

Ţinerea capului în poziţie verticală

La vârsta de o lună, bebeluşul nu va putea încă ridică capul atunci când stă în poziţie verticală, dar el poate să-şi ridice capul şi să-l întoarcă în lateral atunci când stă pe burtă. Copilul va putea, de asemenea, să ridice mâna sau mâinile aproape de gură. Este normal pentru bebeluşii din această etapă să încerce să se ridice dacă stau pe burtă.

În primele trei luni, trebuie să asiguri sprijin capului copilului atunci când stă în poziţie verticală. Dacă el nu este în măsură să-şi mişte mâinile aproape de cap sau să ridice capul atunci când stă pe burtă, monitorizează-l pentru posibile probleme.

În cea de-a patra lună a bebeluşului, acesta va avea în general posibilitatea de a-şi menţine capul fără ajutor. În acest stadiu, bebeluşii sunt, de obicei, capabili să stea în şezut cu sprijin.

Urmărirea obiectelor cu ochii

În prima sau a doua lună de viaţă, bebeluşul va putea să urmărească obiectele cu ochii şi treptat, încrucişarea ochilor va scădea. În timp ce în prima lună nu se pot concentra asupra obiectelor care de află la 20 de cm distanţă, el va putea să-ţi privească faţa. Până la a treia lună, el ar trebui să se concentreze cu atenţie asupra obiectelor de interes şi să te recunoască când eşti în cameră. La această vârstă îi poţi face cadouri pentru bebeluşi, care să îl stimuleze vizual.

Apucarea obiectelor

Bebeluşii vor fi interesaţi de obiectele din jurul lor şi se vor întinde să le ia în a treia sau a patra lună din viaţa lor. Copilul tău va mută mâna aproape de gură în prima lună, şi apoi în câteva luni el va încerca să prindă obiectele din jurul lui, în special jucării şi alte obiecte strălucitoare care se găsesc la îndemâna lui. Mai târziu, va începe să mute obiectele dintr-o mână în alta. Acesta este momentul ideal să îi pui la dispoziţie cât mai multe produse pentru bebeluşi pe care le poţi găsi pe Delamamici.ro
.

Statul în şezut fără sprijin

Perioada de şapte, opt sau nouă luni este momentul în care vei începe să observi că cel mic poate sta aşezat fără sprijin. El se poate pune singur în poziţia de şedere şi poate sta fără să-şi odihnească spatele de un scaun. Unii copii chiar încep să stea fără sprijin în a cincea sau a şasea lună.

Primele cuvinte

La vârsta de şapte până la nouă luni, bebeluşul va recunoaşte cuvintele familiare şi numele său. Copilul se va întoarce să te privească când îi spui numele şi va înţelege semnificaţia cuvintelor de bază precum "Nu". S-ar putea să înceapă să spună "nu" sau să rostească cuvinte precum "mamă" şi "tata" ca răspuns la anumite indicaţii verbale, şi să le combine cu gesturi de bază, cum ar fi scuturarea capului.

Sursa: SeoPower

Sursa foto: pexels
.

"Dezvoltarea copilului în primul an de viaţă" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent