· articole
· intamplari

Dă-i copilului libertate de creație
A venit vremea când piticul poate deja să folosească creioane colorate și chiar acuarele?

Ei bine, ca să-l lași cât mai liber, creează-i un spațiu special, amenajează-i un mic „atelier” în care să se joace cu vopselele fără constrângeri.

La început, va fi uimit și încântat că poate trasa urme pe o hârtie. Se poate întâmpla însă ca el să folosească instrumentele de desen într-un mod original, pe post de minge sau… pastă de „înveselit” pereții. Dacă intenția lui nu pune în „pericol” aspectul casei, lasă-l cât se poate de liber. Nu-l forța niciodată să picteze „corect”, casa, casă, mărul roșu și rotund. El le „vede” mult mai interesant decât tine. Dacă procedezi așa, atracția lui pentru această îndeletnicire spectaculoasă va crește progresiv.

Cea mai bună metodă de a-l stimula este să-i oferi libertate de exprimare și să-i lauzi necondiționat producțiile „artistice”. Nu-i greu deloc! La urma urmei, o pată de culoare trasată de mânuța acestui prichindel valorează pentru tine infinit mai mult decât nu știu ce tablou de colecție.

Când copilul va ajunge să-și aprecieze singur creațiile, va culege în mod vizibil roadele acestui joc. În conformitate cu ceea ce psihologii numesc prima lege a comportamentului, „trăsăturile” care-i plac în desenele lui se vor întări, iar cele mai puțin armonice vor dispărea, cu timpul.

"Dă-i copilului libertate de creație" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent