· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Din acea zi, Mos Gerila nu a mai existat!???


Descoperirea a fost facuta la 5 ani
Era 1987,in preajma sarbatorilor de iarna, fetita mea avea 5 anisori si pentru ca nu stia sa scrie lui Mos Gerila, impreuna am desenat ceea ce isi dorea sa-i aduca mosul.
Am desenat o pereche de schiuri cu bete, dulciuri, portocale (care se gaseau doar daca stateai la cozi interminabile) si tinand mana ei in mana mea a scris "pentru Mos Gerila".
Plicul cu scrisoarea a fost pusa de catre ea pe balcon.
Cum bunica (mama mea) a uitat sa ia scrisoarea de pe balcon seara, dimineata fara sa-mi dau seama s-a trezit devreme a mers pe balcon sa vada daca mosul a luat scrisoarea si... surpriza scrisoarea era tot acolo.
A intrat in camera tipand cu plicul in mana spunand ca nu il mai iubeste pe mos. Bunica sa o linisteasca i-a spus sa lase plicul acolo ca il va lua mosul pana se reintoarce ea de la gradinita. Dupa ce a mancat ne-am pregatit de mers la gradinita, timp in care bunica a luat plicul de pe balcon,inainte de a iesi din casa a mai dat o fuga pe balcon, vazand ca plicul nu este, a mers ata la bunica si a intrebat "babi tu ai luat plicul???" Bunica a negat, dar ea a inceput sa planga si sa spuna ca nu crede ca Mos Gerila vine ziua sa ia scrisori.
Bineinteles ca cele dorite au fost aduse sub brad, dar din acel moment in care si-a dat seama ca scrisoarea a fost luata de catre cineva si nu de Mos Gerila, mitul a disparut.
Mi-a reprosat cand a crescut pentru faptul ca babi nu a dat dovada de diplomatie pentru ca ea sa creada cat mai multi ani ca darurile le aduce sub brad Mos Gerila.
Fetita mea are acum 23 de ani, studiaza in strainatate si de fiecare data cand se apropie Craciunul, aceasta poveste ma face sa lacrimez mai ales cand fetita mea nu e in Romania.

mamica lui Maia
publicat la 26.06.2006 (3820 citiri)