· articole
· intamplari

Discutia cu invatatorul. Recomandari pentru o intalnire cu folos
În cazul în care copilul tău are problemă în școală - cu un coleg, o disciplină sau chiar cu învățătorul, nu ezita să iei legătura cu acesta.Nu trebuie să pierzi din vedere faptul că un învățător are în clasă în jur de 30 de elevi, prin urmare nu poate să le acorde atenție în mod individual. Tocmai de aceea, în momentele în care simți că micul tău școlar se confruntă cu o problemă în perioada în care este la școală este recomandat să discuți cu el.

Rezultatele scolare, motiv de presiune

Discuția cu învățătorul nu trebuie să fie prezentată copilului drept o pedeapsă - “lasă că discut eu cu învățătorul și o să vezi tu după aia!”
Dimpotrivă, tu și învățătorul sunteți doi adulți care cooperați, analizați, căutați soluții, acționând pentru binele lui. De asemenea, nu este o ocazie în care să-l iei la rost pe învățător dacă ești nemulțumită de stilul lui de predare. Este momentul în care cauți să înțelegi o situație și să vedeți împreună cum poate fi îmbunătățită sau rezolvată.

Cum abordezi intalnirea parinte-invatator/

Discută, fără a-l speria sau amenința, cu copilul tău înainte de întâlnire.
Cere-i informații pentru a merge cu date clare la învățător pe marginea cărora urmează să discutați.

Pregătește-ți întrebările din timp pentru a te asigura că nu rămâi cu nelămuriri.
Poți să ceri detalii despre cum copilul tău interacționează cu colegii, despre starea lui de spirit, din moment ce este vorba de un interval pe care nu-l petreceți împreună și nu ști cum se comportă.

Îmbracă-te potrivit
Alege o ținută care denotă respect (nu pantaloni scurți și tricou, de pildă), fără să intimidezi persoana din fața ta (costum foarte elegant). O ținută de zi, pe care o porți la birou, este suficientă.

Nu întârzia.
Chiar dacă este pauză sau după ore, nu înseamnă că învățătorul se relaxează. Trebuie să supravegheze copiii, are activități după ore, ședințe, prin urmare este important să ajungi la timp.

Păstrează-ți calmul chiar dacă este vorba de ceva ce s-a întâmplat în timpul orelor sau ești nemulțumită de stilul de predare ori de prestația învățătorului.
Ascultă toate detaliile, fii diplomată. În loc să spui direct că nu ești de acord cu temele pentru acasă, o formulare prin care creezi tensiune, care-l obligă pe învățător să adopte o atitudine defensivă, eliminând cooperarea de care scriam mai devreme, încearcă: "Copilul meu are o problemă cu temele pentru acasă. Cum o putem rezolva?"

Fii conștientă de faptul că ceea ce se întâmplă acasă afectează activitatea școlară.
Informează-l pe învățător de orice problemă medicală (cum ar fi infecții ale urechii, probleme cu ochii etc), perioadă dificilă sau de schimbări (moartea unui bunic, nașterea unui frate), informații sensibile (un divorț iminent, probleme financiare - cerându-i să păstreze confidențialitatea).

Fii pregătită să vorbești sincer, deschis despe copilul tău și să-i oferi învățătorului informațiile pe care ți le cere (nu o face din curiozitate, ci din dorința de a înțelege mai bine situația).

La final, roagă-l să-ți dea câteva recomandări despre ce trebuie să faci în continuare.
Dacă discuția voastră viza temele de acasă, întreabă-l ce poți face pentru a veni în ajutorul copilului, într-un mod eficient și corect (fără să faci temele în locul lui, fără să-i oferi rezolvarea exercițiilor etc).

Editor: Adina Gruia, Foto: 123RF.

"Discutia cu invatatorul. Recomandari pentru o intalnire cu folos " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent