· articole
· intamplari

Toate varstele: Toate varstele: Disparitia copiilor- o problema grava

In Romania dispar anual mii de copii. Conform statisticilor Poliţiei Române, anul trecut au fost dati disparuti aproape 3.000 de copii, dintre care cca jumatate nu au fost gasiti pana in prezent. Cei mai multi au varsta cuprinse între 11 şi 18 ani, majoritatea fiind baieti.

Datele Politiei arata ca 95% dintre ei au plecat de bunăvoie.

Recent insa, parintii au la indemana un nou instrument pentru a impiedica acest lucru si pentru a-si localiza copiii. S.A.S Grup, liderul national al solutiilor de monitorizare prin GPS, a lansat un nou produs, numit SAS Tracker si care este foarte util inclusiv parintilor pentru localizarea copiilor. SASTracker-ul este o solutie de localizare prin GPS care permite in orice moment parintilor sa determine si sa vizualizeze- pe o interfata web- locatia unei persoane – in cazul de fata a copilului, care are asupra sa localizatorul GPS. “Evident, echipamentul trebuie sa se afle asupra copilului, deci, in cazul copiilor care pleaca voluntar de acasa- nu va functiona, intrucat vor arunca echipamentul si nu il vor pastra asupra lor. SAS Tracker va actiona insa in cazul rapirilor de copii, precum si in orice situatie in care vrem sa stim unde se afla: cand copiii pleaca in excursii, in tabere, la diferite actiuni in aceeasi localitate etc”, spune Adrian Dinu, director general S.A.S Grup.

SASTracker este un echipament GPS care contine o cartela SIM ce are alocat un numar de telefon si care permite traficul de date si transmiterea de SMS-uri (atentie, cartela SIM trebuie neaparat sa suporte conexiunea de date de tip GPRS). “Recomandam o cartela Orange, pentru care echipamentul este pre-configurat, insa poate fi utilizata orice cartela de la orice furnizor de servicii de telefonie mobila, cu conditia de a indeplini cerintele mentionate anterior (chiar si o cartela de tip prepaid functioneaza fara probleme)”, a precizat Adrian Dinu.

Utilizatorul trebuie sa apeleze numarul de telefon al cartelei SIM introdusa in SASTracker, iar aceasta va transmite instantaneu pozitia sa curenta catre server. Prin intermediul website-ului www.alarma.ro, utilizatorul (in cazul de fata parintii) se conecteaza la interfata GRATUITA prin care, pe hartile digitale pot vedea pozitia SASTrackerului si deci a purtatorului sau.

SAS Tracker are o autonomie de functionare de minim 24 de ore (fara a fi reincarcat) si are dimensiuni reduse - 5 x 7 x 2, cm. Produsul are o multime de functii utile parintilor- de exemplu, acestia pot configura o anumita zona de interes si alerte aferente acesteia: de cate ori copiii (purtatorul sau) intra/ies in/ din zona de interes, aparatul va trimite parintilor alerte prin SMS/e-mail catre un numar de telefon/o adresa de e-mail pe care acestia le-au predefinit. SAS Tracker poate fi folosit si in alte scopuri- pentru supravegherea persoanelor in varsta, a animalelor de companie etc si poate fi setat sa emita diferite alte alerte.De asemenea, aparatul are doua butoane foarte utile- butonul SOS si cel de apel dedicat: de cate ori purtatorul echipamentului va apasa butonul SOS, dispozitivul va trimite automat un SMS/e-mail de alerta catre un numar de telefon/adresa de e-mail pre-definite. In ceea ce priveste apelul dedidat, butonul Call A de pe echipament poate fi configurat astfel incat de cate ori purtatorul echipamentului il va apasa butonul echipamentul GPS va suna automat catre un numar de telefon predefinit.

“Am dezvoltat acest produs la cererea clientilor si pentru faptul ca fiind eu insumi parinte, stiu cat de ingrijorati suntem adesea privind locul in care se afla copiii nostri, ce fac etc, iar SAS Tracker este un instrument foarte bun in acest scop”, spune Adrian Dinu.

"Toate varstele: Toate varstele: Disparitia copiilor- o problema grava" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent