· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Disperare la POLIZU


Incompetenta Dr Maior
Revin printre voi si tin neaparat sa va impartasesc motivele tacerii mele de citeva luni.
In toamna trecuta, acum aproape un an, mi-a aparut un nodul la san. Dupa un consult, dr.oncolog mi-a recomandat Progestogel pentru o luna si sa revin la control. Dupa doua luni, nodulul dispare. Apoi, peste inca doua luni, apare o hemoragie care dureaza trei spatamini. Dupa citeva investigatii si ecografii, primesc diagnosticul de ovar polichistic si un tratament. Dar hemoragia nu cedeaza. Schimb tratamentul dar nimic. Intre timp, reapare nodulul la san, si inca un altul nou-nout. Vazand ca n-am nici un rezultat apelez din nou la homeopatie. Dr Nitu imi da Tuia CH200 si extract de mladite de tuia, si mult repaos, fara stres. Acesta este momentul in care am decis sa ma retrag dintre voi, pentru a avea energia si puterea de a elimina orice dubiu, de a ma recafe. In doua zile hemoragia cedeaza. La sfatul dr Nitu si avand in vedere antecedentele mele si ale mamei (mama-cancer la san operat la 52 ani, eu- prima nastere la 32 ani, alaptat doar 2 luni, nodulii si chisturile), dr Nitu imi da un tratament naturist de durata si regim alimentar strict, neaparat fara carne, stiut fiind ca celula canceroasa se ‘hraneste si prospera’ cu o alimentatie care contine carne.
Totul decurge normal, afara de reactiile remediilor homeopate si dupa cca 5 luni, trebuia sa finalizez tratamentul si sa fac o ultima evaluare. Dar in ultima luna, ‘perioada lunara’ dispare. Trec 40 zile de la ultima ‘vedere’. Incep sa ma simt tot mai rau. In timpul tratamentului, de la veninul recomandat, Lachesis, am lesinat de citeva ori chiar si la birou, incpeusem sa fac febra mare peste zi. Simptomele astea persistau si dupa terminarea remediului si de asta eram ingrijorata. Asa ca am plecat la spitalul Polizu, la trimiterea dr de familie, la dr Maior, pentru investigatii.
Dupa un consult destul de atent, dr Maior gaseste si nodulii la san, spune ca au aparut si in axila si ma trimite in salon. Mi se ia singe si urocultura. Apoi tot felul de teste ginecologice, urmand ca a doua zi dupa internare sa fac eco transvaginala si colposcopia. Dupa consult imediat, fara nici un rezultat de la investigatii, primesc o reteta pt niste ovule care contineau antibiotice puetrnica, eritromicina, gentamicina si alte minuni. Banuiesc ca am infectie …dar doar pot banui pentru ca dr Maior nu accepta absolut nici o intrebare. Orice ai incerca s-o intrebi, oricit de politicos, urla ‘Lasa-ma, nu ma bate la cap, ieeesiii!’.
A doua zi dimineata, dupa o noapte cumplita, la vizita de dimineata intreb dr daca pot lua pastilele recomandate de dr de familie pt a-mi scadea trigliceridele. Mi se raspunde ca ‘poti lua 2-3 pina la operatie’. Zic “care operatie? N-am facut nici o analiza, n-am primit rezultatul nici macar de la singe, eu sunt cardiaca…care operatie?’ “Pai nu vedeti , ovulele astea se prescriu numai pt a se pregati pt operatie’. Raman interzisa. Nu pot accepta o interventie chirurgicala atit de usor, mai ales ca la mine riscul unei anestezii este major.
Degeaba, n-am pe cine intreba, dr Maior la orice intrebare pe care incerci sa o pui, urla in continuare “am sa-ti scot uteru ca asa vreau eu si nu e treaba ta sa fii dr ci pacient”. Merg la coploscopie, apoi la eco transvaginala. Dr de la eco spune ca n-am nici o problema, nici macar un chist. Eu o rog frumos sa se uite atent ca am diagnosticul pe fisa de ‘tomoare anexiala ‘ cu recomandare ‘histerectomie totala’. Dr eco spune ca ‘ia nu va mai dati importanti toti, ce tumoare, femeie??’ Apoi ia fisa, se uita, si zice ‘urca inapoi sa te mai vad odata’. O raza de speranta aveam , atit. Ma mai examineaza o data, de la capat, reia apoi. Si concluzioneaza ‘femeie , mama draga, eu n-am tumori de dat. N-ai nimic nimic. Du-te acasa la copil ca esti sanatoasa’. Sar de acolo plingind si o iau in brate si o pup. S-a speriat femeia…apoi i-am spus ca-s cardiaca si pt mine putea fi fatala o oparatie. S-a crucit si mi-a spus atita ‘biata de tine, mergi sanatoasa’.
Merg la dr Maior cu rezultatul, dupa ce-mi revin nervos. Se uita, apoi zice “maine dimineata iti fac anestezie generala si un chiuretaj’. Intreb de ce, frumos intreb, normal. De parka r putea fi ceva normal la Polizu…. Iar imi raspunde ‘ca asa vreau eu, si nu e treaba ta.’ Eu continui ‘dar, va rog frumos, cu nodulul de la san ce fac?’ ‘ Ea zice ‘treaba ta, poarta-l sanatoasa’.
Sunt mult prea ‘rupta’ sa pot reactiona. Ai mei sunt terminati, rid, pling, striga…dar is departe toti. Luli, fetita mea, plingea si striga in telefon ‘mama mea vine inapoi, vine bucuria mea, mama nu se opereaza, vine la mine..’.
Iar fisa sub halat si ies din spital si o trag la Xerox. Apoi revin in spital, dr plecase intre timp. Asa ca scriu pe ultima foaie a fisei declaratie pe propria raspundere ca refuz tratamentul impus si parasesc spitalul.
Merg la Sanador. Fac mamografie. Nodulii sunt, dar nu-s periculosi, sunt calcifiati. Consult si un alt dr specialist giencolog, recomandat de o cunostinta care lucra prin Fundeni. Dr vede analizele, ma consulta, imi face eco tranvaginala inca o data. Si-mi pune diagnostic “Sindrom premenstrual”.
Toate foile si fisele le am in copie, le voi scana si le voi puna la pozele mele. Sa puteti vedea si voi, negru pe alb.
Reclamatie nu fac, ca fac degeaba. Ca dr Maior, dr Ciomu…nu patesc nimic orice ar face. Pot doar sa scriu aici, ca daca cineva cauta informatii inante de a se interna, sa stie ce si cum se poate intimpla .


alicadu
publicat la 25.02.2008 (10819 citiri)