· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Doar 10 la suta din elevii romani afla notiuni despre sexualitate de la parinti

Autor: onush
data publicarii: 06.08.05
Scoala are inca un rol consi derabil in formarea tinerilor, daca ne luam dupa rezultatele ultimului sondaj CURS, care si-a propus sa analizeze comportamentul de consum al programelor audiovizuale a doua categorii de elevi, 11-14 ani si 15-18 ani.
Elevii afla despre sex de la televizor si de la scoala
Despre sexualitate si placerile vietii, cei mai multi elevi, indiferent de varsta, au aflat de la televizor. Cea de-a doua sursa de invatare despre sexualitate o reprezinta scoala. Ingrijorator este insa ca sexualitatea este inca un subiect tabu in cadrul familiei, putini parinti abordand acest tip de subiecte cu copiii lor: doar 8% din elevii de 11-14 ani, respectiv 10% din cea de-a doua categorie, au fost familiarizati de parinti cu notiuni privind sexualitatea.

Cat priveste timpul liber, si unii, si altii prefera sa il petreaca in aer liber, intalnindu-se cu prietenii, in parc. Numai 8,6% din cei mici si 7,2% din cei mari declara ca-si petrec timpul liber citind sau invatand: in primul caz, cititul e pe locul 4, iar in cel de-al doilea, pe locul 5, devansat de activitatile sportive, de jocul pe calculator sau navigarea pe Internet.


Adevarul Online.

"Stiri: Stiri: Doar 10 la suta din elevii romani afla notiuni despre sexualitate de la parinti" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent