· articole
· intamplari

Doar o treime din nou-nascutii din Romania sunt testati pentru boli geneticeDoar 33 la suta dintre nou-nascuti sunt testati pentru boli genetice in Romania.

In plus, in jur de 20 de copii se nasc anual cu o boala genetica grava - fenilcetonurie si jumatate dintre ei mor pentru ca au fost diagnosticati prea tarziu, spun medicii reuniti, duminica, la o conferinta de screening neonatal, transmite Mediafax. Din cei 20 de copii care se nasc anual cu fenilcetonurie, jumatate mor pentru ca au fost diagnosticati prea tarziu, iar o treime sufera sufera din punct de vedere neurologic.

Restul se dezvolta normal in anumite conditii stricte, cel mai important criteriu de supravietuire fiind dieta alimentara.

In tara, doar 33 la suta dintre nou-nascuti sunt testati pentru boli genetice, si acestea in numar de doua, respectiv fenilcetonuria si hipotiroidismul congenital, pe cand in Austria se realizeaza teste bebelusilor pentru 29 de boli, iar in America pentru 44. Testarea consta in recoltarea catorva picaturi de sange din calcai pe o hartie de filtru in primele 48-72 ore de viata si trimiterea acestor probe catre un laborator specializat.

Sursa: newsreport.ro

.

"Doar o treime din nou-nascutii din Romania sunt testati pentru boli genetice" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent