· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Doar un sfert din populatia feminina foloseste metode contraceptive

Autor: Onush
data publicarii: 03.10.05
Desi sunt distribuite gratuit, doar un sfert din populatia feminina foloseste metode contraceptive
Incepand cu anul 2002 si pana in prezent, anumite categorii sociale de populatie au beneficiat gratuit de o serie de produse contraceptive moderne. Potrivit statisticilor in domeniu, aproximativ o treime dintre femeile si aproape jumatate dintre barbatii din Romania folosesc metode contraceptive moderne. Aceste metode sunt acordate fara plata prin intermediul cabinetelor de planificare familiala sau prin medicii de familie certificati de catre Ministerul Sanatatii. Categoriile sociale de populatie care beneficiaza de acest program sunt somerii, elevii si studentii, persoanele care fac parte din familiile ce beneficiaza de ajutor social, persoanele din mediul rural, femei care fac avort, la cerere, intr-o unitate sanitara publica si alte persoane fara venituri care prezinta dovezi in acest sens.

Desi multe femei din Romania au acces la metodele moderne, mai putin de un sfert dintre femeile din zonele rurale le folosesc. Ministerul Sanatatii coordoneaza o initiativa realizata in parteneriat cu societatea civila si organizatii internationale, pentru a constientiza si pentru a oferi informatii despre cum pot fi obtinute aceste contraceptive. Finantarea bugetara a initiativei este completata de fonduri din partea Guvernului SUA prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si din partea UNFPA (Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie).Ziua de Constanta.

"Stiri: Stiri: Doar un sfert din populatia feminina foloseste metode contraceptive" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
07.10.05 16:59: seb
Cred ca e vorba de inconstienta.In loc sa folosesca metode contraceptive(care mai sunt si gratuite) ele fie fac copii (si se pling ca nu au cu ce sa-i creasca), fie fac avorturi.Si se mai intreaba lumea de ce este numar mare al femeilor care fac avort.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent