· articole
· intamplari

Dorința de a avea un copil – Cea mai mare fericire pentru cuplurile care vor să devină părinți




Multe cupluri sunt stresate pentru că nu reușesc să aibă un copil.

Dorința lor de a avea un copil poate rămâne doar de moment deoarece din anumite motive nu reușesc să-și îndeplinească acest vis.

Probabil că nu dețin informații complete cu privire la ce ar trebui să facă, ce oferte de medicamente pentru fertilitate sunt în farmacii, sau ce probleme de sănătate pot exista la unul dintre ei, despre care nu știu încă nimic.

Specialiștii în domeniu recomandă acestor persoane care vor să fie părinți anumite opțiuni de tratament care sunt eficiente, oferite de medicina reproductivă modernă. Desigur problemele care împiedică apariția sarcinii mult dorite pot fi destul de multe: stresul, aspectele psihologice, anumite afecțiuni și boli complicate, alimentația nesănătoasă, tratamentul cu anticoncepționale îndelungat, etc.

Potrivit statisticilor aproximativ 30% dintre femeile cu vârsta de peste 35 de ani, din România, se confruntă cu problema infertilității. Medicii consideră o cauză și vârsta și de aceea recomandă femeilor să facă copii la tinerețe, înainte de 30 de ani. Pentru a afla motivele exacte atât femeia cât și bărbatul trebuie să consulte un medic care este specialist în probleme de fertilitate. În unele cazuri pot fi anumite afecțiuni feminine ce împiedică apariția sarcinii, în alte situații pot exista anumite probleme de sănătate masculine. Sunt cupluri la care stresul și alimentația neadecvată pot duce la infertilitate.



Anumite boli cronice pot fi posibile cauze ale infertilității:

• Hipotiroidia
• Endocervicidele
• Sindromul ovarului polichistic
• Boala BIP inflamatorie pelvină
• Endometrioza
• Boala celiacă
• Infecția Chlamydia.

După ce reușesc să rămână însărcinate în urma tratamentelor, pentru multe femei gravide încep grijile cu privire la făt, cum se dezvoltă acesta, dacă totul este în regulă, ce trebuie să facă pentru ca totul să decurgă în mod normal, etc. Toate aceste îndoieli și griji nu întârzie să apară, o femeie însărcinată va avea întotdeauna o sensibilitate exacerbată, uneori chiar și stări depresive cu lacrimi. Activitatea hormonală este destul de intensă în organism în această perioadă, starea de oboseală își pune și ea amprenta asupra gravidei și de aceea ea este nevoită să facă față, să se obișnuiască cu noile schimbări din organism.

În timpul perioadei de sarcină există o conexiune puternică între mamă și copil, cu trecerea timpului simțurile acestuia se dezvoltă treptat și astfel poate experimenta din ce în ce mai clar pe mama sa. Se spune că fiind înconjurat de lichidul amniotic, poate simți prin corpul său ritmul organelor interne ale mamei și poate rezona cu bătăile inimii sale.



Cercetătorii spun că această comunicare dintre mamă și copilul nenăscut se poate detecta cu ultrasunete, biochimic. Specialiștii în medicina psihoterapeutică consideră că un ,,copil nenăscut poate percepe starea emoțională a mamei sale, îi poate simți gândurile.ˮ În ceea ce privește părinții, ei vor vrea să știe cu siguranță cum decurge sarcina (lucru pe care îl vor afla de la un medic în urma controalelor medicale). O întrebare pe care o vor pune acestui medic viitorii părinți este: cum aflăm sexul bebelușului sau ce pregătiri trebuie să facem pentru nașterea acestuia.

Cu siguranță fiecare mamă își dorește să aibă un copil sănătos și fericit de aceea trebuie să fie atentă pe perioada sarcinii, să respecte indicațiile medicului pentru a-și menține sănătatea, să încerce să aibă o stare interioară bună, să-și suprime sentimentele negative cât mai mult posibil.

Specialiștii spun că mai ales stresul extrem, de lungă durată poate dăuna copilului nenăscut, făcându-l mai sensibil. Ei consideră că astfel de copii țipă și plâng mai mult la naștere și de asemenea obosesc mai repede și sunt mai somnoroși.

Cercetătorii spun și despre o anumită enzimă care se dezvoltă în perioada celui de-al doilea trimestru de sarcină în placentă și care poate proteja fătul de stres. În cazul în care stresul este foarte mare, această enzimă nu mai face față și astfel stresul poate dăuna fătului. Un copil care a fost ferit de stres și a avut un sentiment de siguranță în uter, va avea această stare de încredere și siguranță și după naștere, iar acest lucru se va vedea treptat în comportamentul său, pe măsură ce crește.





"Dorința de a avea un copil – Cea mai mare fericire pentru cuplurile care vor să devină părinți" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre preconceptia:
A sosit clipa nasterii sau nu?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent