· articole
· intamplari

Doua strategii utile in cazul in care ai un copil timid
În cazul copilului timid, interacțiunea, care este ușoară și naturală pentru un copil extravertit, poate fi destul de stresantă.

În această situație, el are nevoie de ajutorul tău, deoarece trebuie să-l sprijini să-și construiască încrederea în sine - la școală și în alte colectivități.

La școală
N-ar strica să vorbești cu învățătoarea copilului tău. Comunicarea bună școală – casă reprezintă un element esențial pentru rezolvarea acestei situații. Explică-i învățătoarei cum se comportă copilul tău acasă, cum reacționează când devine frustrat sau când nu înțelege ceva. Este foarte important pentru învățător să cunoască aceste reacții pentru a înțelege comportamentul copilului, pentru a avea indicii despre ceea ce încearcă (și nu reușește) să exprime. Pe de altă parte, învățătorul va veni cu informații noi, care este posibil să te surprindă, despre cum se comportă copilul tău în colectivitate, să aducă soluții noi și să aibă o abordare proprie a acestei probleme.

Regulă:
Comunicarea și sinceritatea sunt vitale. Tu și învățătorul sunteți o echipă. Cu cât îi oferi mai multe informații, cu atât îi este mai ușor să găsească căi eficiente de comunicare cu copilul și să-l încurajeze.

· Prima intalnire cu doamna invatatoare

Acasă
Încurajează-l să găsească o activitate care-i face plăcere. Află care sunt interesele lui reale. Nu trebuie să ia anumite lecții doar pentru că lucrul acesta este la modă și pentru că merg și alți copii din anturajul lui. Este foarte important să-și urmărească propriile lui pasiuni, să se dedice lor, deoarece acest lucru îi conferă încredere în abilitățile lui, inclusiv în cele legate de socializare.

Regulă:
Copilul tău ezită să participe la o activitate? Poate că simte că locul lui nu e acolo și nu este sigur pe el. Participând însă la o activitate care îi place, el va descoperi, treptat, că este talentat și va ajunge să se simtă confortabil în acest mediu și să comunice normal cu ceilalți copii.

Foto: 123RF, Adaptare după un material publicat pe Familyeducation.com .

"Doua strategii utile in cazul in care ai un copil timid" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent