· articole
· intamplari

Ești părinte și cauți apartament? 5 criterii la care să fii atent
Familia voastră tocmai s-a mărit cu un membru, astfel că este momentul să vă cumpărați un apartament.

De acum, nu mai sunteți doar voi doi, deci ideea de a locui în chirie nu mai este una tocmai bună. Odată cu venirea pe lume a bebelușului, cheltuielile sunt mai mari, iar chiria nu mai este o opțiune. Iată câteva sfaturi care să te ajute să găsești apartamentul ideal pentru familia ta.
Alege un apartament cu cel puțin 3 camere
Cu siguranță vei fi tentat să te orientezi spre un apartament cu două camere, în ideea de a economisi. Într-adevăr, costul unui apartament cu două camere este mult redus față de cel al unui apartament cu 3 camere. Totuși, chiar dacă bebelușul este mic acum, este bine să fii prevăzător când cumperi apartamentul.
Cumpărarea și vânzarea de apartamente nu este un lucru pe care să-l faci foarte des. Așadar, când cumperi un apartament, acesta reprezintă o investiție mare, dar de durată. Cu siguranță nu îți dorești să te muți peste 2-3 ani, din cauză că descoperi că apartamentul cu două camere pe care l-ai ales se dovedește a fi prea mic pentru familia ta.
Copilul crește, iar pe măsură ce se întâmplă asta, veți avea nevoie de mai mult spațiu. Este tentant să alegi un apartament cu două camere, în ideea că bebelușul este mic și nu are nevoie de o cameră în plus. Totuși, pe măsură ce crește, ai putea descoperi că un apartament cu 3 camere era ideal.
De exemplu, vei avea nevoie de un dormitor pentru voi doi, camera copilului și o cameră de zi, în care să primești musafirii. Așadar, nu fă un compromis în privința spațiului, ci optează din start pentru un apartament de cel puțin trei camere.
Optează pentru spațiu decomandat
Un apartament decomandat este acel apartament în care trecerea nu se face direct dintr-o cameră în alta. Acesta are un hol lung, care permite o intrare separată în fiecare spațiu, inclusiv în bucătărie și baie. Printre avantajele pe care ți le oferă un apartament decomandat se numără:
- Intimitatea – indiferent de unde îți este situată camera, beneficiezi de intimitate maximă.
- Poți utiliza camerele exact așa cum îți dorești.
- Ai spațiu din plin. În general, un apartament decomandat vine echipat cu un loc de depozitare și cu cel puțin un balcon.
Orientează-te astfel încât să existe grădinițe, școli și parcuri în apropiere
Unul dintre criteriile cele mai importante în alegerea unui apartament este zona. Asigură-te că te orientezi spre o zonă în care există grădinițe, școli și parcuri în apropiere. Cu siguranță nu îți dorești să fii nevoit să parcurgi distanțe lungi pentru a-ți duce copilul la grădiniță și, mai apoi, la școală. În plus, și relaxarea este importantă, astfel că un parc aflat în vecinătatea apartamentului este un criteriu important.
Apartamentul să fie în apropierea mijloacelor de transport
În special dacă locuiești într-un oraș mare, este necesar să te asiguri că apartamentul este situat în apropierea mijloacelor de transport în comun. Acest aspect este și mai important în cazul în care nu deții o mașină.
Asigură-te că există magazine în zonă
Atunci când ai un copil, timpul tău este, adeseori, ca și inexistent. Pentru a face cumpărăturile cât mai repede și să ai întotdeauna posibilitatea de a cumpăra toate cele necesare în orice moment, este esențial să existe magazine în zona ta. Uneori, apar cumpărături neprevăzute, dar care trebuie realizate urgent, iar în astfel de momente, te vei bucura că ai ales un apartament într-o zonă cu magazine.
Ce apartament să cumperi?
Așadar, dacă ești părinte, este momentul să cauți un apartament pe care să îl cumperi. Ține cont de sfaturile de mai sus, pentru a lua cel mai bun apartament pentru tine și familia ta. Nu uita, este important să nu faci compromisuri în privința spațiului, astfel că este recomandat să cumperi un apartament cu 3 camere, cel puțin. În plus, ține cont de zonă, astfel încât să ai în apropiere școli, grădinițe, parcuri, acces facil la mijloace de transport în comun și magazine.

Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: pexels
.

"Ești părinte și cauți apartament? 5 criterii la care să fii atent" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent