· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Edilii si cadrele didactice trimisi sa caute spatii pentru functionarea scolilor

Autor: onush
data publicarii: 27.08.05
Elevii nu vor putea incepe cursurile in acest an in conditii precare, in imobile nesalubrizate, care le pot afecta sanatatea. Decizia a fost luata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care le-a trimis o notificare responsabililor din teritoriu. Prefecturile, consiliile judetene si locale si inspectoratele scolare au fost atentionate de responsabilii cu invatamantul si santatea sa urgenteze lucrarile la scoli. Astfel, dupa finalizarea lucrarilor de igienizare, reabilitare, renovare si reamenajare, directorii scolilor vor intocmi si inainta Directiei Judetene de Sanatate Publica documentatia in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare sau prelungirii acesteia, dupa caz.

Finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar se asigura, conform Legii 354/2004, de catre consiliile locale. Inspectoratele scolare, directorii scolilor si consiliile locale trebuie sa colaboreze pentru derularea lucrarilor aferente. Guvernul Romaniei a alocat, diferentiat, fonduri pentru refacerea unitatilor de invatamant afectate de inundatii. Angajarea si derularea lucrarilor este maxima urgenta avand in vedere intervalul de timp, relativ scurt, pana la inceperea noului an scolar. Daca lucrarile de refacere nu pot fi finalizate pana la data de 10 septembrie 2005, inspectorul scolar general, directorul scolii si primarul localitatii vor identifica si amenaja spatii adecvate desfasurarii cursurilor pe o perioada limitata, pana la refacerea completa a unitatilor scolare. Copiii nu vor intra in imobilele care nu au toate conditiile asigurate pentru desfasurarea procesului de invatamant.


Romania Libera.

"Stiri: Stiri: Edilii si cadrele didactice trimisi sa caute spatii pentru functionarea scolilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent