· articole
· intamplari

Editura Cartea Copiilor lansează colecţia „Psihologia Copiilor”



Având ca moto „Un copil care înţelege ce i se întamplă creşte armonios sufleteşte”, noua colecţie a editurii Cartea Copiilor, semnată de Catherine Dolto, ajută copiii să-şi exprime sentimentele sau să explice stările prin care trec.

Colecţia „Psihologia Copiilor” reuneşte patru titluri ce reprezintă unele dintre cele mai des întâlnite situaţii emoţionale cu care copiii se confruntă: „De ce spun copii NU”, „De ce fac copiii crize de furie”, „Cum să ne învingem teama” şi „Aşteptând un frăţior sau o surioară”
jpg"/>
Primele două cărţi sunt acum disponibile pe site-ul editurii şi vor fi în scurt timp urmate şi de celelalte. Fără a oferi soluţii miraculoase,

Catherine Dolto
propune un exerciţiu părinte-copil, ce are la bază dialogul. Discuţiile, purtate cu calm, umor şi mai ales cu dragoste, sunt metoda optimă de a construi o relaţie solidă şi profundă între părinţi şi copii.

Din 1980, Catherine Dolto a creat la editura Gallimard Jeunesse o bogată serie de cărţi (Mine de rien) despre cele mai importante teme legate de dezvoltarea copiilor. Pentru milioane de părinţi din Franţa şi din întreaga lume, opera Catherinei Dolto a devenit un reper esenţial în creşterea celor mici. Autoarea a fost influenţată decisiv în munca sa de către mamă, Françoise Dolto, celebra pediatră şi psihanalistă franceză, care s-a remarcat prin revoluţionarea psihoterapiei în cazul copiilor.

Importanţa mesajelor transmise este valorificată şi prin ilustraţiile alese. Frédérick Mansot, artist grafic cu o carieră de aproape 20 de ani, creează un univers cald, de poveste, menit să-i destindă pe cei mici. Culorile vii şi mimica bine conturată a personajelor fac cărţile foarte prietenoase şi atractive.

Colectia „Psihologia Copiilor” este susținută de Itsy Bitsy şi de Mami.ro . Cărţile au beneficiat de traducerea şi adaptarea Andreei Demirgian , autoare de cărți pentru copii şi realizatoare de emisiuni la Radio România Internaţional.Recomandate copiilor între 2 şi 7 ani, cărţile „De ce spun copii NU” şi „De ce fac copiii crize de furie” sunt disponibile pe site-ul editurii www.carteacopiilor.ro - la preţul de 20 de lei.

Acum, la fiecare comandă online, indiferent de titlurile comandate, de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor va oferi gratuit încă o carte - în această lună, „Winnie, melcuşorul cel grăbit”.




"Editura Cartea Copiilor lansează colecţia „Psihologia Copiilor”" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent