· articole
· intamplari

Educaţie prin artă dramatică adusă în scenă de UPC şi Teatrul Ion CreangăAcum părinţii au o metodă alternativă prin care pot sprijini dezvoltarea personalităţii copiilor. “Creşte prin teatru” este un proiect educaţional inedit, creat pentru prima dată în România de UPC şi Teatrul Ion Creangă. Începând de astăzi, copiii cu vârste între 7 şi 10 ani se pot înscrie gratuit la atelierele de artă dramatică pe
ro">www.cresteprinteatru.ro.

Prima serie va începe pe 18 septembrie 2010. La finalul acesteia, UPC România va dezvolta un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin artă dramatică. Ghidul va fi disponibil gratuit pe site-ul proiectului şi reprezintă un instrument util pentru toţi cei interesaţi să aplice metodologia din cadrul proiectului.

Sub îndrumarea unui expert în artă dramatică şi a unui psiholog, atelierele urmăresc dezvoltarea personalităţii copiilor şi a abilităţilor de comunicare, precum şi stimularea inteligenţei emoţionale prin tehnici împrumutate din teatru.

Acest tip de învăţare este diferit de orice altă metodă tradiţională de educaţie pentru că mizează pe acumularea de cunoştinţe prin joc.

„Toţi cei interesaţi vor putea beneficia de noua metodă educaţională dezvoltată în cadrul proiectului „Creşte prin teatru”. În acest sens, UPC România va realiza un ghid de educaţie şi dezvoltare a copiilor prin artă dramatică. Acesta va fi o resursă online la îndemâna oricui doreşte să aplice tehnicile şi exerciţiile de dezvoltare prin artă dramatică şi va fi disponibil pe site-ul www.cresteprinteatru.ro. Sperăm ca astfel să deschidem un nou drum pentru cei care sunt interesaţi să cultive potenţialul noilor generaţii”, declară Iulia Florea, Director Customer Relations & Retail, UPC România.

Studiile dezvoltate de psihologi şi psihoterapeuţi au arătat că implicarea teatrului în educaţia copiilor este una benefică, dezvoltând capacitatea de control a emoţiilor şi exprimarea verbală. Un studiu realizat în cadrul Universităţii private Sigmund Freud din Viena a demonstrat o serie de avantaje ale educaţiei prin artă dramatică: puterea de memorare a copiilor creşte cu până la 50%, atenţia copiilor creşte cu 30%, în timp ce stima de sine în interiorul familiei şi a prietenilor urmează de asemenea un trend ascendent de până la 12%.

„Prin intermediul jocului cu mijloacele teatrului, întâlnirile de lucru în cadrul atelierelor „Creşte prin teatru” sunt un excelent prilej: de dezvoltare a curajului de a acţiona şi reacţiona, de dezvoltare a libertăţii de a gândi, de a descoperi soluţii variate la aceeaşi problemă, de descoperire a propriei persoane şi a respectului de sine, dar şi de descoperire a respectului pentru celălalt. Doresc mult succes şi viaţă lungă acestui program!”, afirmă Cornel Todea, Directorul Teatrului Ion Creangă.

„Pentru copii teatrul este lumea lor, o lume în care îşi exersează şi îşi perfecţionează achiziţiile şi în care au libertatea de a schimba ce consideră inconvenabil, de a se amuza, de a inventa şi de a fi eroi de succes”, susţine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Informaţii suplimentare despre proiectul “Creşte prin teatru”

Proiectul “Creşte prin teatru”se desfăşoară pe o perioadă de 9 luni, fiind organizat în 3 serii consecutive şi constând în ateliere de artă dramatică.

În cadrul fiecărei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete şi 6 băieţi), selectaţi pe baza unor obiective clare, formulate de către psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmări dezvoltarea graduală a unor abilităţi şi competenţe utile în viitor.

Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie electronice, accesând secţiunea dedicată de pe www.cresteprinteatru.ro şi au loc în intervalul 10 - 31 august 2010.

Prima serie de ateliere se va desfăşura în perioada 18 septembrie 2010 – 18 decembrie 2010, urmată de a doua serie între 8 ianuarie 2011 – 26 martie 2011, respectiv cea de-a treia serie între 2 aprilie 2011 şi 11 iunie 2011.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul educaţional „Creşte prin teatru”, dar şi pentru condiţiile de înscriere în cadrul atelierelor accesaţi site-ul www.cresteprinteatru.ro.
"Educaţie prin artă dramatică adusă în scenă de UPC şi Teatrul Ion Creangă" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent