· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Educatia moderata -cu palma

Deputata PRM, profesoara de limba romana, prese?dinta Comisiei de invatamint a Camerei Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu si-a declarat intentia de a initia o schimbare legislativa care sa permita profesorilor sa aplice corectii fizice “moderate” (”o plama”) copiilor reclacitranti.

Pedepsele corporale sunt interzise de legea romana , nu numai in scoli, ci si in familie. Cu toate acestea, un studiu prezentat joi in cadrul conferintei nationale privind educatia in domeniul drepturilor copilului, de Agentia Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului arata ca 9% dintre parintii chestionati declara ca isi bat copiii (le aplica “pedepse corporale”).

Acelasi studiu releva ca 22% dintre subiecti (din tot grupul, nu numai dintre cei care au recunoscut ca-si lovesc copiii) aplica aceste pedepse corporale atunci cind “copiii nu asculta”.

Ei, o mica ipocrizie, nu?

Intrebare pentru voi: credeti ca profesorii ar trebui sau nu sa aiba dreptul sa le traga cite o scatoalca elevilor, pentru a-si afirma autoritatea, a instaura ordinea in clasa si a reduce la tacere elevii turbulenti?Sursa: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Educatia moderata -cu palma" | cont nou | 10 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
02.07.07 07:22: biaca
da la elevi mai trebuie cate o palma ca sunt foarte incapatanati si neascultatorisi in familie daca nu educi copilu mia tarziu cand creste te da el pe strada
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.07.07 20:33: anima_dia
Nu sunt deloc de acord cu aplicarea de corectii fizice copiilor. Nu fac decat sa degenereze mai tarziu intr-un comportament violent care se va perpetua in familia viitorului adult sau inhiba manifestarile de personalitate ale copilului. Nu cred ca o mama (sau un tata) isi doreste ca fiul sau fiica sa fie victima violentei de orice fel... Un copil se dezvolta mult mai frumos cand este EDUCAT, nu batut... Doamna deputata e oare constienta cate efecte negative are violenta fizica (chiar si o palma) asupra personalitatii si capacitatii de invatare a unui copil? Stie oare cat de mult conteaza pentru un elev sa ii placa si sa-si RESPECTE profesorul pentru ca el sa-si doreasca sa invete la materia lui? Cred ca nu!!!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Atat ca profesor, dar si ca parinte, consider aceasta metoda de impunere a autoritatii o aberatie. Un profesor bun trebuie sa aiba cat de cat habar de psihologie si pedagogie si sa stie ca pedeapsa, in special corporala, nu duce la nimic bun. Dimpotriva, duce la reactii de respingere din partea elevului, la scaderea motivatiei acestuia de a invata. Daca, in schimb, profesorul stie sa dezvolte o relatie afectiva pozitiva cu elevii sai, pedepsele nu-si vor mai avea rostul. Eu intotdeauna incerc sa ma cobor la nivelul lor, sa le inteleg problemele, sa-i ajut cu un sfat daca pot. Niciodata nu am lovit un elev si daca vreodata voi avea impulsul de a-l lovi, voi pleca in alt domeniu caci asta inseamna ca locul meu nu e intre copiii care vad in mine un exemplu.Din pacate in Romania exista foarte multi profesori care considera ca au dreptul de a palmui elevii...
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

24.08.07 13:29: biam
Nu sunt de acord cu bataia in general. Iar ca un strain sa vina sa-mi educe copilul cu palma asta chiar ca nu o suport. Ar trebui sa existe alte metode de corectie a elevului.Adica eu ca parinte ma chinui sa-l cresc si il feresc de toate problemele si vine un strain cu ideea ca elevul a gresit, si razbuna furia si nervi pe elev.Pai atunci si eu o sa-i aplic o corectie profesorului corector.Rusine domanei deputat, Sa inteleg ca la ea numai asa functionat.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

26.12.07 12:40: ella-tony
Impunerea autoritatii unui profesor si pastrarea linistii la clasa nu se face cu palma. Nu cred ca exista copil rau, eventual needucat sau trait intr-un mediu agitat, ca sa nu-i spun altfel, dar, si pentru acesti copii exista o alta modalitate de a ordona lucrurile decat pedepsele fizice. Cred ca un profesor ca sa fie un profesor bun trebuie in primul rand sa aiba puternice cunostinte de psihologie, asa incat sa caute radacina problemei atunci cand ea apare, pentru nu a fi nevoit sa aplice pedepse fizice.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.36
voturi 11


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent