· articole
· intamplari

Educatorii si invatatorii nu sunt conditionati de terminarea unei facultati in urmatorii 6 ani pentru a ramane la catedrajpg?width=545"/>
Prevederea care ii conditiona pe educatorii si profesorii sa ramana in posturile ocupate prin obtinerea diplomei de licenta de profil in maxim 6 ani de la intrarea in vigoare a OUG 92/2012, va fi inlaturata, conform declaratiei Ecaterinei Andronescu pentru Agerpres.

Scopul principal al Ordonantei de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei Nationale este de a reintroduce in sistem functiile de educatori si invatatori. In acest moment, sunt aproximativ 40.000de oameni care ocupa aceste doua functii si pentru care nu exista o baza legala de calcul a salariului. In momentul in care Ministerul Justitiei a dat avizul modificarii legii, a impus si stabilirea unui termen de echivalare a studiilor, dar care nu va ramane si in forma finala a OUG, dupa spusele fostului ministru al Educatiei.

Modificarea Legii Educatiei Nationale a starnit nemultumire in interiorul sindicatului. Parerea mea este ca masura asta este doar ca sa dam banii unora la facultati particulare. Un profesor care a facut Liceul Pedagogic si are 30 de ani vechime, este un meserias. Nu-l schimba acum o hartie dupa 2-3 ani la facultate, a declarat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), pentru HotNews.

Text : Elena Stanciu.
"Educatorii si invatatorii nu sunt conditionati de terminarea unei facultati in urmatorii 6 ani pentru a ramane la catedra" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent