· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Efectele institutionalizarii asupra copiilor din centrele de plasament

Autor: onush
data publicarii: 13.08.05
Copiii institutionalizati intampina multe alte probleme, majoritatea acestora aparand din cauza despartirii de familie * In multe cazuri, copiii au reusit sa se dezvolte intr-un grad de normalitate acceptabil si au invins conditiile nefavorabile * Deseori sunt etichetati de catre societate ca fiind din casa de copii si poarta acest stigmat intreaga viata
In centrele de plasament din judetul Constanta erau inregistrati la data de 30 iunie a.c. nu mai putin de 584 de copii, dintre care 51 au peste 18 ani si au ramas in institutiile statului datorita unor situatii deosebite. Potrivit legii, dupa implinirea varstei de 18 ani se incearca reintegrarea familiala, reintegrarea sociala si integrarea profesionala a acestora.

Problemele pe care le intampina copiii aflati in institutiile de plasament nu sunt foarte cunoscute. De obicei, oamenii ii vad ca pe copii orfani de care le este mila. Insa copiii institutionalizati intampina multe alte probleme, majoritatea aparute din cauza despartirii de familie. Tanarul care traieste experienta institutionalizarii sufera o serie de transformari progresive ale personalitatii, modificandu-si simultan sentimentul propriei identitati si modul de a-i percepe pe ceilalti. Parerea generala este ca viata intr-o institutie de plasament este nefavorabila dezvoltarii copilului. Insa institutiile sunt diferite si exista cazuri destul de multe de copii care au reusit sa se dezvolte intr-un grad de normalitate acceptabil si au invins conditiile nefavorabile. De obicei, cele mai multe probleme care apar la copiii din centrele de plasament sunt lipsa de adaptabilitate, de autocontrol, apatia, indiferenta. De asemenea, adaptabilitatea lor sociala este redusa, din cauza mediului inchis in care traiesc si exista o anumita rigiditate in relatiile sociale, absenta sentimentului social. Se intalnesc frecvent la astfel de copii si comportamente antisociale si delicvente. Numarul mare de copii din centrele de plasament ii afecteaza pentru ca limiteaza posibilitatile copilului de a se relaxa si de a se angaja in activitati independente. In cele mai multe cazuri ei simt ca li se invadeaza intimitatea, iar copilul are o perceptie diferita asupra modului in care este privit de catre ceilalti.


Ziua de Constanta.

"Stiri: Stiri: Efectele institutionalizarii asupra copiilor din centrele de plasament" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent