· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Egalitatea intre sexe provoaca depresii in randul barbatilor

Bărbaţii prezintă mai multe simptome de depresie atunci când partenerele lor se dedică locului de muncă şi încasează un salariu mai mare decât ei, relevă un sondaj realizat în Belgia.

Citeşte şi Temerile secrete nebănuite ale bărbaţilor, legate de trupurile lor pe
html">RomâniaTV.net

'Faptul că femeia munceşte la fel de mult ca şi el îl poate face face pe bărbat să devină mai agitat şi îi poate afecta sănătatea psihică, cu atât mai mult dacă ea câştigă mai mulţi bani', explică profesorul belgian de sociologie Piete Bracke.

De asemenea, bărbaţii prezintă un risc mai ridicat de a cădea în depresie dacă ajung în situaţia de a contribui mai mult decât iubitele lor la treburile casnice, situaţie care nu se întâlneşte şi în cazul femeilor.

Citeşte şi Depresia la bărbaţi. Vezi semnele care o dezvăluie

Potrivit comentatorilor sondajului, aceste rezultate arată că bărbaţii se tem că-şi pot pierde statutul, autoritatea şi autonomia în relaţia de cuplu. 'Ei acceptă cu greu includerea sarcinilor casnice în responsabilităţile lor cotidiene, la fel ca şi faptul că partenera lor este capabilă să-şi câştige mai bine existenţa decât ei', sunt de părere autorii articolului.

Află mai detalii despre problemele generate de egalitatea între sexe pe RomâniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent