· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Elevii din Brasov invata de la o fundatie sa respecte animalele

Autor: Onush
data publicarii: 13.05.08
Copiii din clasele a III-a si a IV-a, din zece scoli din Brasov, merg la cursuri de protectia animalelor in urma unui protocol semnat intre Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten Romania si Inspectoratul Scolar Brasov. Proiectul numit ā€œCopiii invata sa protejeze animaleleā€ aduce in educatia copiilor notiuni precum respectul fata de alte fiinte.

In cadrul cursului ā€žCopiii invata sa protejeze aniamaleleā€, cei mici au ocazia sa cunoasca aspecte din viata animalelor si sa se implice in dezbateri si activitati pe marginea unor teme interactive precum ā€Si animalele au casaā€, ā€žAnimalele au puteri magiceā€, ā€žDaca as fi pasareā€, ā€žAnimalele de companieā€ etc.

Suportul de studiu, este cartea Aproape de animale distribuita gratuit elevilor si cadrelor didactice de catre Vier Pfoten.

Cartea este organizata in 9 capitole ilustrate prin desene si fotografii care atrag atentia asupra problemelor din viata animalelor si asupra necesitatii ocrotirii acestora, accentuĆ¢nd faptul ca prin dezvoltarea sensibilitatii si responsabilitatii copiilor fata de animale, acestia vor fi capabili ca adulti, sa-si inteleaga mai bine semenii.

ā€œCopiii invata sa protejeze animaleleā€
Programul are ca scop educarea copiilor in sensul promovarii respectului fata de animale si a unor modele potrivite de comportament fata de acestea, ca unica solutie de a imbunatati interactiunea viitorilor adulti cu animalele.

Proiectul ā€žCopiii invata sa protejeze animaleleā€ a fost demarat in 2005 si este prima initiativa prin care a fost introdus un curs extracurilcular de protectie a animalelor in scolile din Romania. Proiectul pleaca de la premisa ca prin neglijenta familiei si a societatii, copiii sunt ,cu regularitate, martorii suferintei animalelor in viata de zi cu zi: animale fara stapan si chiar de companie chinuite, animale sacrificate in public, animalele salbatice folosite drept ā€žfotomodeleā€, animale private de libertate si tinute captive in gradinile zoologice, vanatoarea, animalele de circ.Sursa:Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Elevii din Brasov invata de la o fundatie sa respecte animalele" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent