· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Elevii din clasa I si a II-a vor invata fractii si fizica

Anul şcolar 2014-2015 aduce schimbări extrem de mari în programa de învăţământ, iar cei mai afectaţi de modificările aduse de reprezentanţii din Educaţie sunt elevii din clasele I-IV.

html"> Structura anului şcolar 2014-2015. Vezi câte ZILE DE VACANŢĂ au elevii anul viitor

Ministerul Educaţiei a decis că tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate mai devreme. Începand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

Obiectivul principal este calculul efectiv, matematic si formarea placerii de a lucra cu numerele. Or, daca il dopez cu atatea cunostinte, nu mai are copilul timp de sedimentarea informatiei, prelucrare, reflectie asupra a ceea ce a invatat. E totul prea galopant. Depaseste capacitatea copilului de a asimilia, afirma Cornelia Popa Stavri, invatatoare si lider de sindicat la FSLI.

Măsurile care vor schimba anul şcolar 2014-2015. Cum vor arăta MANUALELE viitorului

Elevii de clasa a II-a vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invată abia la gimnaziu. Materia a primit insa o denumirea noua – matematica si stiintele naturii.

Părinţii vor o VACANŢĂ MAI SCURTĂ pentru copiii lor. Vezi ce SCHIMBĂRI MAJORE se pregătesc în noul an şcolar .

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie, fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni.

Mai multe schimbări în programa şcolară pentru clasele primare pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent