· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Elevii scolilor primare ar trebui sa primeasca obligatoriu lectii de sex

Autor: Onush
data publicarii: 09.10.08


Potrivit Parlamentarilor Englezi

Un grup de parlamentari din Marea Britanie face apel la guvern pentru a introduce in scoli cursuri de educatie sexuala. Grupul, condus de Chris Bryant, este de parere ca informarea copiilor asupra acestor aspecte ar reduce semnificativ numarul de sarcini in randul adolescentilor, al avorturilor si bolilor cu transmitere sexuala.

Apelul, facut intr-o scrisoare publicata in Daily Telegraph, prezinta dovezi internationale ce sugereaza ca educatia sexuala si relatiile interumane, care plaseaza sexul in contextul initial si adecvat, ofera tinerilor increderea si capacitatea de a se informa corect si din timp pentru a putea lua decizii cu privire la prima lor experienta sexuala. Atat parintii cat si tinerii pledeaza pentru introducerea acestor cursuri.

Vom face apel la guvern pentru a ne asigura ca aceste lectii vor fi introduse in programa scolilor primare si secundare deoarece reprezinta o baza personala si educationala in formarea curriculum-ului national, sustine un parinte.

Conform reglementarilor actuale, toti copiii trebuie educati cu privire la aspectele legate de reproducerea umana, dar nu exista o obligatie a implicatiilor sociale si emotionale ale comportamentului sexual. Acest demers este sustinut de organizatii non-guvernamentele si fundatii de caritate, precum si de Parlamentul Tineretului Marii Britanii.

De asemenea, scrisoarea mai precizeaza faptul ca desi in ultimii 20 de ani cazurile aparitiei sarcinii in perioada adolescentei s-au diminuat, Marea Britanie ramane inca in fruntea clasamentului tarilor care se confrunta cu aceasta problema. Totodata, un raport UKYP a observat faptul ca lectiile de educatie sexuala lipsesc in majoritatea scolilor. Ministrul educatiei, Jim Knight, a anuntat ca va revizui acest lucru, in luna februarie a anului viitor.

Insa criticii, inclusiv campania de grup Family Education Trust, spun ca nu exista nicio dovada cum ca inceperea educatiei sexuale la varsta de patru ani ar reduce substantial sexul neprotejat in randul adolescentilor.

Purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Copii a declarat: Am demarat o revizuire cu privire la introducerea acestor cursuri si vom preda raportul in cel mai scurt timp.

27 august 2008Sursa: Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Elevii scolilor primare ar trebui sa primeasca obligatoriu lectii de sex" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent