· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Elevi maghiari de nota zece nu stiu o boaba româneste

Controlul efectuat de Ministerul Educatiei a relevat faptul ca invatamântul gimnazial din Mures, Harghita si Covasna scoate absolventi de 8, 9 si 10, incapabili sa se exprime in limba româna, iar metodica de predare este gresita.

Un control recent, efectuat de o comisie a Ministerului Educatiei, a relevat faptul ca invatamântul gimnazial din judetele Mures, Harghita si Covasna „produce” anual absolventi cu note de 9 si 10, dar care sunt incapabili sa se exprime in limba oficiala a statului. Astfel, urmare acestui control, concluzia principala a comisiei a fost ca metodologia de predare este deficitara.

[.

]Suplinitori necalificati
De remarcat ca si in orasele cu populatie majoritar maghiara, cum sunt Târgul Secuiesc, Odorheiul Secuiesc, Vlahita, Sovata etc., dascalii nu se inghesuie sa ocupe catedrele, motivul pentru care profesorii români refuza se mearga in acea zona fiind o tema care merita analizata mai in profunzime. Din aceasta cauza, s-a ajuns astfel in situatii hilare, cum ar fi aceea ca limba româna sa fie predata, mai ales in mediul rural, de suplinitori necalificati, ei insisi cu mari probleme in a se exprima corect si fluent româneste. Ca atare, au fost identificate situatii in care limba româna se preda exclusiv in ungureste. Cât au invatat româneste elevii acestor pseudodascali, e usor de dedus. Concluziile detaliate ale acestei actiuni de control vor sta la baza elaborarii unui studiu mai amplu, sustin membrii comisiei. Acestea vor conduce la schimbarea metodologiei de predare a limbii romane etnicilor maghiari, cea de pana acum dovedindu-se total ineficienta.Sursa: Gardianul.

"Stiri: Stiri: Elevi maghiari de nota zece nu stiu o boaba româneste" | cont nou | 11 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Suplinitori necalificati, programa deficitara ... poate comisia de ancheta ar trebui caute intai barna din ochiul Ministerului Educatiei.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent