· articole
· intamplari

Legislatie: Legislatie: Eliberarea certificatelor de stare civila pierdute, sustrase, degradateCertificatele de nastere sau de casatorie (pierdute, sustrase, degradate) intocmite in baza actelor de stare civila inregistrate de serviciul stare civila sector 4 se elibereaza numai titularilor actelor, in baza unei cereri si a actului de identitate valabil.

Certificatele de deces (pierdute, sustrase, degradate) intocmite in baza actelor de stare civila inregistrate de serviciul stare civila al Primariei, se elibereaza membrilor familiei sau altor persoane indreptatite, in baza unei cereri si a actului de identitate al solicitantului.

Cetatenii ale caror acte de stare civila au fost inregistrate la Primarii din alte localitati si nu se pot deplasa personal, in vederea obtinerii certificatelor respective, pot depune personal o cerere la serviciul de stare civila pe teritoriul caruia au domiciliul sau resedinta (fapt ce rezulta din actul de identitate prezentat), care va solicita primariei la care a fost inregistrat actul de stare civila, transmiterea prin posta a certificatului solicitat, iar dupa primire, acesta va fi inmanat personal solicitantului.

Cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate si cetatenilor straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate la serviciul stare civila al Primariei, li se vor elibera certificate pe baza pasaportului.Cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate ale caror acte de nastere sau casatorie au fost inregistrate la serviciul stare civila al Primariei, pot solicita eliberarea certificatului respectiv si prin imputernicit cu procura speciala eliberata numai in vederea procurarii certificatului de stare civila solicitat, autentificata in Romania, de un notar public, iar in strainatate de Oficiul Consular Roman din statul de domiciliu sau resedinta.

In conformitate cu dispozitiile art. 62 din legea nr. 119/1996, pierderea sau deteriorarea certificatelor de stare civila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 40.000 la 80.000 lei.

Trebuie platita o taxa extrajudiciara de timbru.


.

"Legislatie: Legislatie: Eliberarea certificatelor de stare civila pierdute, sustrase, degradate" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre legislatie:
NORME de aplicare a O G nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent