· articole
· intamplari

Etapele invatarii cititului
Este bine ca scolarul sa stie sa citeasca inainte de clasa pregatitoare?

Pentru inceput, scolarul invata despre “propozitie”, „cuvant”, „silaba”, „sunet”, invata sa recunoasca si sa utilizeze ceea ce desemneaza acesti termeni si este pregatit pentru o citire constienta.

Noutatile din aceste etape satisfac curiozitatea copilului si-i mentin treaza atentia. Dar, in momentul in care se trece la citirea coloanelor de cuvinte si a propozitiilor (reduse ca numar), dupa 2-3 saptamani intervine plictiseala si, in cel din urma, delasarea. Astfel ca, la sfarsitul semestrului I, el ajunge sa aiba dificultati in citirea cursiva si parintii se vor intreba: ,,Cum, copilul meu are probleme cu cititul? ,,El, care la inceputul scolii stia sa citeasca?

Pentru cei mai multi dintre acesti elevi, sarcina de a citi acasa dispare sau devine o ,,corvoada”. Parintele sau invatatorul, constienti de avantajele dar si dezvantajele citirii ,timpurii, trebuie sa foloseasca aceasta resursa a elevului pentru a-i trezi gustul pentru lectura (sa-i dea lecturi frumoase si captivante), altfel efectul cititului inainte de intrarea in clasa pregatitoare va fi contrar asteptarilor.

"Etapele invatarii cititului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent