· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Eşti pregătit să adopţi un copil? Ce presupune acest proces din punct de vedere psihologic

Atunci când un cuplu se hotărăşte să adopte un copil este important ca viitorii părinţi să fie pregătiţi pentru acest pas. Adopţia este o acţiune minunată, dar care aduce o serie de responsabilităţi. În plus, dacă partenerii mai au şi un copil natural, atunci aceştia trebuie să ştie cum păstreze armonia în familie şi cum să se implice în creşterea celor mici pentru a nu exista diferenţe.

Alina Plăişeanu, consilier şi psihoterapeut, a prezentat, pentru
rtv.net/esti-pregatit-sa-adopti-un-copil-ce-presupune-acest-proces-din-punct-de-vedere-psihologic_50900.html">RTV.NET ,ce înseamnă să adopţi un copil şi cum te poţi descurca în creşterea lui.

Adopţia unui copil este un proces foarte dificil, cel puţin în ţară, e un proces destul de lung însă există o tendinţă din ce în ce mai mare să se facă lucrul acesta. De regulă adopţia vine în urma dificultăţii de a face un copil sau a vârstei înaintate, când e deja mai riscant să faci copii, dar de cele mai multe ori atunci când nu se poate procrea în cuplu în mod natural. Cred că este un lucru minunat să faci lucrul acesta, şi cred că dacă ar fi un proces mai facil, ar adopta mai multă lume, a declarat psihoterapeutul Alina Plăişeanu.

Indiferent că un cuplu aşteaptă un copil sau că doresc să adopte, acest proces necesită o pregătire. Părinţii adoptatori trebuie să ştie că atunci când iau spre creştere un copil abandonat, micuţul vine cu anumite probleme specifice, de aceea este important ca adulţii să acorde o atenţie deosebită şi să fie atenţi cum îl cresc.

Află cum trebuie să te pregăteşti pentru a avea grijă de un copil adoptat pe RTV.NET .
"Stiri: Stiri: Eşti pregătit să adopţi un copil? Ce presupune acest proces din punct de vedere psihologic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent