· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Europenii ne critica alocatiile prea mici

Familiile cu copii din Europa primesc diverse ajutoare financiare pentru acestia, care variaza de la tara la tara. Un studiu intocmit de oficiali europeni arata ca cei mai bazati copii ar fi cei din Franta unde toate familiile care au doi sau mai multi copii au dreptul la alocatii familiale.

Pentru doi copii, acestea sunt in valoare de 119 euro pe luna, plus 152 pentru un copil suplimentar. Anumite familii pot primi, in limita resurselor, o prima la nastere de 855 euro pentru fiecare copil, plus o prima de 171 euro pe luna pana la trei ani.Pe de alta parte, in Belgia exista o alocatie la nastere in valoare de 1.064 euro pentru primul copil, si de 800 pentru urmatorii. Valoarea alocatiilor familiale este ulterior variabila.

Alocatiile familiale lunare obisnuite se ridica la 78 euro pentru primul copil, 145 euro pentru cel de-al doilea si 217 euro pentru fiecare copil, incepand cu al treilea.Sursa:Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Europenii ne critica alocatiile prea mici" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
22.08.07 12:20: maielus
E de mirare?Suntem tara cu cele mai mici alocatii din Europa. Ce poti sa cumperi pentru un copil cu aproximativ 8 euro intr-o luna de zile? Nici macar o pereche de papucei.Sau poti cumpara cam 6 kg de fructe.Sau o punga de scutece (depinde de calitate si cantitate).Concluzia: scot ochii la bietii oameni cu 25 de lei dupa care mai trebuie sa si umbli daca nu ai cont bancar sau nu esti acasa cand vine postasul.La fel ca multe alte chestii in Romania, e aberant. Ma intreb cat va lasa Dumnezeu sa se intample toate astea?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 3
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent