· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Evaluarea nationala ar putea include o noua proba

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, consideră că elevii claselor a VIII-a ar trebui să susţină o probă de limbă străină la evaluarea naţională, întrucât la aceste discipline nu sunt testaţi decât abia la bacalaureat.

Alocaţiile pentru copii ar putea creşte. Vezi ce pregăteşte Ministerul Muncii,
net/alocatiile-pentru-copii-ar-putea-creste-vezi-ce-pregateste-ministrul-muncii_143674.html">aici

Competenţa de limbi străine nu o evaluăm decât la bacalaureat. Acum încercăm pe testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină. De mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru. Dar înainte de a fi examen, pentru că aceasta este distincţia pe care trebuie să o facem, înainte trebuie să fie evaluare fără notă, fără pedeapsă, fără premiu, ci doar antrenament. Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a încet, gradual va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici, declarat Remus Pricopie, joi, la o dezbatere.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014. Veste BUNĂ pentru elevi. Vezi ce spune ministrul despre SUBIECTELE de la BAC

Potrivit lui, s-a vrut introducerea unei a doua limbi străine începând cu clasa a III-a, dar s-a constatat că nu există profesori în mediul rural.

Citeşte şi Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, AMÂNATE. Vezi NOUL CALENDAR AL EXAMENELOR aici

Ştiţi că aveam obligativitatea unei limbi străine începând cu clasa a III-a, am făcut ordinul şi acum există obligativitatea primei limbi străine începând cu clasa I. Am vrut să dau ordin cu obligativitatea celei de-a doua limbi străine începând cu clasa a treia. În urma discuţiei cu colegii din minister am spus: Hai mai întâi să anunţăm şi să ne asigurăm că în mediul rural, despre care s-a vorbit că există un decalaj foarte mare, avem profesorii necesari! Ei, pe hârtie există, dar în practică atunci când te duci în anumite zone izolate constaţi că nu există, a spus ministrul Educaţiei.

Află mai multe despre proba de limbă străină la evaluarea naţională pe RomâniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent