· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Evaluarile la sfarsitul claselor a doua si a patra raman doar pilot

Evaluarea de la finalul clasei a II-a va avea loc si in acest an in varianta pilot, pe un esantion de elevi, pe parcursul lunii mai. Prevederile fac parte din Metodologia de organizare a evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a care a fost publicata astazi, 21 ianuarie, in Monitorul Oficial.
Aceasta evaluare este anuala, are in vedere competentele scris-citit si matematica, se desfasoara pe parcursul a doua zile, iar ambele teste vor fi de maximum 50 de minute.

Luni, 21 ianuarie, in Monitorul Oficial a fost publicat ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei de organizare a evaluarii competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a.

Metodologia prevede ca rezultatele obtinute la aceasta evaluare NU se trec in catalog, dar fac parte din portofoliul educational al elevului. In urma evaluarii invatatorii vor realiza planuri individualizate de invatare. Salile in care se sustine evaluarea sunt, de regula, salile in care elevii clasei isi desfasoara activitatea in mod obisnuit, se mai arata in document.

•Testele pentru evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a vor avea un nivel mediu de dificultate, vor fi administrate in doua secvente de evaluare, iar durata cumulata a secventelor de evaluare nu va depasi un total de 50 de minute.
• Testele contin doua sectiuni. Prima sectiunea vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor citite-scrise si cea de-a doua vizeaza competentele de matematica.
• Baremele, precum si alte informatii referitoare la evaluare sunt cuprinse in caietul cadrului didactic.
• Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a se desfasoara pe parcursul a doua zile, in timpul orelor de curs.


Elevii de clasa a VI-a vor sustine in luna mai evaluarea la limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte. Ordinul pentru aprobarea Metodologiei de organizare a evaluarii elevilor la finalul clasei a VI-a a fost publicat astazi, 22 ianuarie, in Monitorul Oficial.
Potrivit ordinului, evaluarea va fi la fel ca anul trecut, adica una pilot, organizata pe un esantion de elevi. Testele vor avea un total de 120 de minute, notele nu vor fi trecute in catalog, dar vor fi trecute in portofoliul educational al elevului.

Ce spune Metodologia de organizare a evaluarii elevilor la finalul clasei a VI-a:

• Evaluarea are ca scop, printre altele, preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu
• Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a este o evaluare la nivel national care se organizeaza pentru toti elevii clasei a VI-a din scolile de stat si particulare
• Pentru verificarea procedurilor si pilotarea instrumentelor de evaluare, in anul scolar 2012-2013, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se organizeaza pe un esantion de elevi
• Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfasoara anual, pe parcursul lunii mai, si se administreaza in doua secvente de evaluare
• Data desfasurarii evaluarii elevilor la finalul clasei a VI-a se stabileste de catre Ministerul Educatiei si se comunica inspectoratelor scolare pana la data de 1 martie a anului scolar in care se desfasoara evaluarea
• Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte

Sursa: Monitorul oficial.

"Stiri: Stiri: Evaluarile la sfarsitul claselor a doua si a patra raman doar pilot" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent