· articole
· intamplari

Excellence - Ortho Center Dent EstetCele mai recente studii de medicină dentară arată că malpoziţiile dentare – dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi – constituie una dintre cele mai importante probleme de sănătate şi estetică dentară. Acestea duc, cel mai adesea, la afecţiuni stomacale printr-o masticaţie defectuoasă, la apariţia cariilor şi la imperfecţiuni ale pronunţiei. Pe lângă complicaţii medicale, copii care se confruntă cu probleme de ortodonţie sunt afectaţi emoţional-afectiv dezvoltând chiar complexe de inferioritate.

Datorită importanţei covârşitoare a afecțiunilor ortodontice în dezvoltarea copiilor, clinica DENT ESTET lansează primul centru specializat de ortodonţie din România, cu servicii disponibile în fiecare dintre clinicile rețelei Dent Estet.

Acesta se bucură de expertiza a șapte medici specializaţi pe grupe de vârstă diferite şi pe diverse tipuri de aparate ortodontice.

“Ortodonția, folosită cu precădere pentru tratarea copiilor și adolescenților, este în ziua de astăzi o procedură foarte apreciată și în rândul adulților, în special datorită aparaturii şi tehnicilor nou apărute”, a declarat Oana Taban, Director General Dent Estet.

Îndreptarea danturii este atât o necesitate medicală cât şi una emoţională mai ales în cazul copiilor care resimt puternic orice diferenţă dintre ei şi cei din jurul lor. Corectarea danturii printr-un aparat ortodontic se poate face la diferite vârste, începând de la șase-șapte ani. Astfel, la vârstele fragede se folosesc mai ales aparatele mobile sau fixe special concepute, până la zece-doisprezece ani fiind preferate aparatele mobile. După această vârstă se pot utiliza aparatele dentare fixe - externe sau linguale, care corectează poziţia dinţilor.

Lansarea „Excellence - Ortho Center DENT ESTET” a venit ca un răspuns la problemele dentare de care suferă cei mici ţinând în acelaşi timp cont de faptul că o corectare a dentiţiei se face cel mai simplu şi mai eficient în timpul copilăriei, respectiv adolescenței. Toate serviciile şi echipamentele medicale sunt adaptate vârstei pacienţilor pentru a ne asigura de o dezvoltare armonioasă a danturii care influenţează sănătatea şi încrederea în sine a individului”, declară Oana Taban, General Manager Dent Estet.
Conform AAO (American Association of Orthodontists), tratamentele ortodontice ar trebui începute între 9 și 14 ani. Aceeași asociație a relevat faptul că 65% dintre pacienții care ar trebui să poarte aparat dentar au vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, vârsta la care tratamentul poate da rezultate spectaculoase într-un timp mai scurt.
În cadrul aceluiași studiu s-a observat faptul că există diferențe de percepție între opiniile părinților și ale medicilor în legătură cu purtarea aparatului dentar de către copii. Spre exemplu, în cazul adolescenților de 12 ani, deși părinții considerau că aceștia nu necesită tratament ortodontic, la un control amănunțit al medicilor specialiști și după o examinare radiologică amănunțită s-a constatat că 36% dintre adolescenți au necesitat purtarea unui aparat dentar.

"Excellence - Ortho Center Dent Estet" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent