· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Excesul de igiena poate fi daunator sanatatii

Copiii care au crescut intr-o casa prea curata prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta boli inflamatorii ale colonului, potrivit unui studiu publicat in American Journal of Gastroenterology, informeaza Reuters.

Bolile inflamatorii ale colonului se refera la un grup de maladii marcate de inflamarea cronica a intestinului gros, printre simptomele carora se numara durerile abdominale si diareea. Specialistii cred ca aceste boli apar din cauza sistemului imunitar care, in urma unor reactii exagerate, ataca tesutul colonului.

In noul studiu, cercetatorii au analizat asocierea dintre ata-numita ipoteza a igienei si bolile inflamatorii ale colonului.

Ipoteza igienei a aparut la sfartitul anilor '80 ca o posibila explicatie pentru cretterea cazurilor de alergii inregistrate in tarile dezvoltate.

Potrivit acestei teorii, copiii exputi la prea putine virusuri, bacterii si alte microorganisme in prima parte a vietii lor au un sistem imunitar mai putin dezvoltat, predispus la reactii anormale.

De exemplu, studiile au scos la iveala faptul ca tinerii copii care iti petrec timpul la creta sau cu o bona sunt mai expusi la virusuri si alte microorganisme, fiind mai putin predisputi la dezvoltarea alergiilor fata de micutii care nu au multe posibilitati de a petrece timpul cu semenii lor.Sursa : newsreport.ro
.

"Stiri: Stiri: Excesul de igiena poate fi daunator sanatatii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent