· articole
· intamplari

Excursii cu clasa - 3 destinații de vis pentru cei mici
Cei mici sunt mereu entuziasmați de ideea unei noi aventuri, în special atunci când aceasta le oferă șansa de a petrece timp cu prietenii sau colegii lor.

Din acest motiv, organizarea unei excursii cu clasa reprezintă modalitatea perfectă prin care le puteți oferi copiilor șansa de a se aventura. Împreună, aceștia vor descoperi noi tărâmuri și vor învăța lecții practice de viață.Țara noastră se poate mândri cu nenumărate destinații turistice deosebite, pe care le puteți alege pentru a pune acest plan în aplicare. Iată trei dintre acestea și motivele pentru care merită să le considerați pentru vacanța cu clasa pe care o organizați.

Parcul Național Călimani

Începem lista de recomandări de astăzi cu una dintre cele mai frumoase zone montane din țara noastră. Parcul Național Călimani este localizat în Bucovina și aparține lanțului muntos din Carpații Orientali. Acesta găzduiește una dintre cele mai mari zone vulcanice inactive din țara noastră și din Europa.

Se poate ajunge ușor în această zonă, dacă alegeți varianta închirierii unui microbuzi din Toplița sau Vatra Dornei. Acolo, puteți organiza excursii de o zi pe traseele montane din zonă. Nu uitați să admirați și formațiunile geologice 12 Apostoli, din cadrul Parcului Național Călimani.

Copiii vor avea șansa de a descoperi mediul natural și vor avea parte de o lecție practică de geologie, în mijlocul naturii.

Vacanță la țară, în Sibiu

Cei mici merită să descopere frumusețea vieții simple de la țară, pe care părinții și copiii lor au trăit-o în copilărie. Pentru aceasta, satul Alma Vii din Sibiu, reprezintă locația ideală pentru excursia cu clasa din acest an.

Acolo, cei mici vor intra în contact cu localnicii și vor descoperi arhitectura simplă a caselor țărănești de odinioară. Împreună, puteți vizita biserica fortificată din acest sat saxon. În plus, în această locație veți descoperi numeroase monumente istorice importante, care atestă istoria inedită a acestor locuri.

Peisajul din satul Alma Vii este unul idilic, acesta fiind înconjurat de dealuri împădurite. Acolo, cei mici vor putea intra în contact cu animalele din gospodăriile localnicilor, se vor putea juca în spațiile verzi ale caselor colorate și vor putea culege fructe direct din pomii roditori din livezi.

Puteți organiza excursii de o zi în această zonă, pe traseele deluroase sau vă puteți aventura pe cele de ciclism. Se poate ajunge ușor în acest sat, cu autocarul sau cu microbuzul, din Sighișoara sau Sibiu.

Alba Iulia, o destinație în care s-a scris istorie

Pentru a le oferi celor mici șansa de a învăța lecții practice de istorie, puteți organiza o excursie cu clasa în Alba Iulia. Principalul punct de atracție turistică din acest oraș este cetatea care îi poartă numele. În plus, acolo veți descoperi ruine din epoca romană și veți admira monumente istorice de importanță majoră precum Catedrala Reîntregirii sau cea Catolică.

Puteți organiza excursii de o zi cu cei mici în Munții Sureanu sau Apuseni. În plus, puteți face drumeții scurte, de 2-3 ore, în Piatra Craivii sau puteți vizita Parcul Dendrologic din zonă. Puteți ajunge ușor cu autocarul la Alba Iulia, din Cluj sau Sibiu.

Prin urmare, există numeroase destinații turistice inedite pe care le puteți considera pentru excursia cu clasa pe care o organizați în acest an. Luați în considerare și cele trei locații recomandate de noi aici.

Parcul Național Călimani le va descoperi celor mici frumusețea naturală a Bucovinei. Satul Alma Vii le va da șansa de a experimenta viața la țară, cea pe care au trăit-o părinții și bunicii lor. În cele din urmă, una sau mai multe zile petrecute în alba Iulia, le va da copiilor ocazia de a învăța lecții importante de istorie, chiar acolo unde evenimentele au avut loc.
Sursă: Digital workforce
Sursă foto: pixabay
.

"Excursii cu clasa - 3 destinații de vis pentru cei mici" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent