· articole
· intamplari

Exista viata de cuplu dupa bebe?Tu si partenerul tau obisnuiati sa va petreceti serile povestind cu prietenii la un pahar sau pregatindu-va pentru un weekend la munte. Acum, tot ce faceti este sa mormaiti ca va e somn si sa impartiti canapeaua pentru o jumatate de ora inainte de a adormi bustean amandoi. Poate fi un pic socant sa descoperiti cat de mult va solicita cel mic si va pune la incercare relatia. Dar sa devii parinte nu inseamna ca totul se va rezuma la a schimba intruna scutecele bebelusului.Cu cateva masuri care va vor ajuta sa va adaptati noii situatii, poti fi sigura ca ai totul sub control, acum cand nu mai sunteti doi, ci trei. Cand locul baloanelor si fl orilor este luat de biberoane si scutece, este evident ca relatia voastra va suferi schimbari.

TOTUL SE SCHIMBA

Este normal ca un copil sa iti schimbe total viata. Trebuie sa va obisnuiti cu aceasta noua persoana si cu noile voastre roluri. Daca inainte, voiati sa iesiti in oras si sa stati toata noaptea sau sa dormiti dimineata pana mai tarziu, nu era nicio problema. Cand in viata voastra vine copilul, lucrurile se schimba, stilul de viata e altul si trebuie sa va adaptati. Pentru a mentine un echilibru, trebuie sa ai prioritati. De acum, pe primul loc vine copilul vostru, apoi tu si relatia cu partenerul tau, nu prietenii vostri.

MI-E SOMN!

Tot ce va doriti este sa stati macar putin intinsi in pat? Atunci cand sunteti amandoi foarte obositi este recomandat sa incercati benefi ciile motaielii. Asteptati ca bebelusul sa atipeasca sau faceti cu randul, lasandu-l pe celalalt sa mearga sa se intinda putin. Pune ceasul sa sune dupa 20 de minute.
Apoi inchide ochii si respira incet si adanc, inspirand, apoi expirand. Iti vei incarca astfel bateriile. Este cel mai bun lucru pe care il puteti face amandoi pentru a va simti odihniti si lucizi.

DOAR TU SI PARTENERUL

Chiar daca ai dormit sufi cient, nu e de ajuns. Este nevoie sa petreci ceva timp si cu partenerul tau. Trebuie sa va faceti timp sa fi ti numai voi doi. Sa fi ti alaturi ca parteneri, nu numai ca „mami si tati“. Fixati-va acest timp pe care sa il petreceti impreuna. Nu mai petreci ca inainte cateva ore sa te pregatesti sa iesi in oras.
Acum, dupa ce ai hranit copilul si l-ai culcat, iti raman cateva minute sa te aranjezi. Dar merita acest lucru, cand in cele din urma aveti putin timp si pentru voi doi.

DRAGOSTE? NU AZI!

Este normal sa vedeti ca viata voastra sexuala sufera un declin cand incercati sa va adaptati noii situatii. Amandoi sunteti obositi. Lipsa vietii amoroase poate deveni o problema pentru proaspetii parinti. Prioritatea mamei este sa doarma, nu sexul. Dar cum barbatul gestioneaza mai bine stresul prin sex, prin urmare exista deja un mic confl ict. Trebuie sa discutati despre ce simtiti in legatura cu acest lucru.

SOLUTIA: COMUNICAREA

Pentru a va mentine relatia este bine sa comunicati cum va simtiti in aceasta incercare de adaptare la noua viata cu cel mic. Cuvantul de ordine trebuie sa fi e „noi”, „ce vom face noi in legatura cu…?” Partea buna in toata aceasta experienta care va intoarce viata pe dos este ca va apropiati si mai mult. A trece impreuna prin aceasta va consolideaza si mai mult ceea ce aveati inainte: nu sunteti doar iubiti, ci o familie.

"Exista viata de cuplu dupa bebe?" | cont nou | 13 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
24.06.08 08:13: emp
Prioritatiile in relatii:1.Dumnezeu 2.Partenerul 3.Copii 4.Prietenii 5.Restul
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.55
voturi 20


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent