· articole
· intamplari

Experiment despre sunet. Vizualizarea sunetuluijpg?oh=edbd3445d405a5e79177dd2913c5066a&oe=56E2F08E&__gda__=1458291128_f2a0c1ec830d9841c5a1319595d3d55f"/>
Știința este distractivă pentru copiii de toate vârstele. Experimentele îi uimesc , activitățile îi fascinează, au impresia că asistă la veritabile numere de magie, dar explicațiile științifice sunt uneori dificil de înțeles. Experimentele științifice stimulează însă curiozitatea și-l învață pe copil să -și pună întrebarea “de ce” pentru a afla ce truc de magie este ascuns în spatele minunii care se petrece sub ochii lui.

Iată o idee de experiment despre sunet pe care îl poți face cu copilul. Este o activitate foarte interesantă prin care sunetul este vizualizat.

Eruptia vulcanului. Un experiment pentru tinerii chimisti

Materiale necesare

• Castron gol
• Elastic îngust
• Folie subțire de plastic
• Cristale de zahăr (ideal colorate)

Experiment despre sunet. Vizualizarea sunetului. Desfășurare

Desfășurare
Tăiați o bucată de folie de plastic destul de mare pentru a acoperi gura castronului.

Prindeți folia cu elasticul. Asigură-te că folia de plastic este strânsă bine.

Apoi, spune-i copilului să presare câteva cristale de zahăr în mijlocul foliei.

Spune-i copilului să se apropie de castron și să-și spună numele cu voce tare. Priviți împreună cristalele de zahăr cristalele de zahăr și roagă-l să descrie ceea ce vede (cristalele de zahăr se mișcă, ai impresia că se află pe o mica trambulină pe care sar).

Roagă-l să găsească o explicație. Dacă îți spune că răsuflarea lui mișcă zahărul, spune-i să încerce experimentul din nou, numai că data aceasta el ar trebui să fredoneze în loc să vorbească și ai grijă să nu respire pe zahăr. Spune-i să găsească diferite feluri prin care să-și altereze vocea - de exemplu: vorbește mai tare, mai încet, șoptește etc.
Pentru distracție, încearcați să produceți și alte sunete. Întinde-i un elastic peste capetele degetelor și apoi dă-i un bobârnac. Spune-i să plescăie. Observați zahăr. Ce se întâmplă?

Experiment captivant pentru copii: stiinta realizeaza lucruri imposibile!

Explicaţia pentru acest experiment cu sunet
Sunetul este creat de vibrații. Spune-i copilului să-și pună mâna pe gât când vorbește ca să le simtă. Aceste vibrații determină plasticul să vibreze, ceea ce face ca particulele de zahăr să se miște.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Education.com
Traducere: Adina Gruia.
"Experiment despre sunet. Vizualizarea sunetului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent